Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в

...
Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в
Коментари Харесай

Повдигнати са две обвинения на задържания за тройното убийство в с. Рогош

Повдигнати са две обвинявания на арестувания за тройното ликвидиране в пловдивското село Рогош. Едното е за квалифицирано ликвидиране на повече от едно лице със средства и по метод, рискови за живота на мнозина. Второто обвиняване е за нелегално владеене на огнестрелно оръжие. Това заяви Галина Андреева от Окръжна прокуратура – Пловдив на брифинг в селото, съобщи Нова телевизия.

Мъжът е на 39 години. Той се е укривл в дома на майка си, където е завел и своето семейство след това. В момента на задържането му е бил въоръжен. Алкохоната му проба е била негативна, допълниха от прокуратурата.

Оръжието и боеприпасите му са конфискувани. Извършен е персонален обиск. Той е арестуван за 72 часа след покачване на обвиняването. " Тече разпит, той дава пояснения по случая ", уточни Андреева. Разпитани са и очевидци, приобщени са голям брой материални доказателства.

" Предисторията на случая е заможен спор сред близки родственици ", уточни прокурорът като изясни, че ескалирането на напрежението е пристигнало от търсене на правата от едната страна във връзка с парцела. Тепърва следва да се устаноив дали той е легален или не.

По обвиняването Законът планува наказване от 15 до 20 година затвор, пожизнен затвор или затвор без право на подмяна.

Още при започване на седмицата служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е рапоредил на управленията по места да се издирят такива случаи и да се реализира оптималната предварителна защита.

„ За страдание тук времето ни изпревари. Това, което регистрирам като уязвимост, е точно предварителната защита в този случай, която контрастира с извънредно професионалните дейности на полицията след осъществяване на действието. Те могат да бъдат похвалени ", сподели Демерджиев.

Той добави още, че в посока предварителна защита с прокуратурата са набелязали ограничения и решения, в това число свързани за намиране и изземане на сходни оръжия, които мога да служат за сходен вид закононарушения.

" Не приказваме за съответни махали, а за остарели, тлеещи конфлкикти, сходни на този, който не е от през вчерашния ден, който е ескалирал през вчерашния ден. Там, където има сходни спорове, има заплаха те да се възпламенят, ние ще вземем ограничения, в това число ще търсим дали страните по тези спорове разполагат с подобен вид оръжия ".

За случая в Рогош се прави инспекция в тази посока. " Мен персонално ме интересува имало ли е в последните години такива сигнали и взети ли са съответните ограничения. По дейностите, които ще подхваща, ще разберете, в случай че се открият такива дейности или бездействия на чиновници на полицията, по някакъв метод съдействали за този случай, неотложно ще се вземат метрки, ще се наложат съответните санкции ", безапелационен е министърът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР