Повдигнаха обвинение за длъжностно присвояване на управителя и председател на

...
Повдигнаха обвинение за длъжностно присвояване на управителя и председател на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на управителя на „Хелп Карма”

Повдигнаха обвиняване за длъжностно заграбване на шефа и ръководител на управителния съвет на Фондация „ Хелп Карма”, оповестиха от Прокуратурата.

Предмет на досъдебното произвеждане е следствие на финансови злоупотреби и непозволено отклонение на средства, събрани в границите на дарителски акции, проведени от Фондацията.

От обвиняването осведомят, че е извършено огромно следствие, в границите на което са разпитани десетки очевидци, назначени са данъчни проверки на юридически и свързани с тях физически лица, като част от проверките са завършени. Съдът е позволил откриване на банкова загадка, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна, относима към предмета на следствие, документи. Назначени и направени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

По реда на Закона за ограниченията против изпирането на пари от Софийския градски съд е натрапен запор за 8 600 000 лв.. Предстои постановлението за привличане да бъде предявено на обвинения и същият да бъде разпитан в това качество, осведомят от Прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР