Повдигнаха обвинение срещу Грета Тунберг. Британската полиция повдигна обвинение срещу

...
Повдигнаха обвинение срещу Грета Тунберг. Британската полиция повдигна обвинение срещу
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение срещу Грета Тунберг

Повдигнаха обвиняване против Грета Тунберг. Британската полиция повдигна обвиняване против нея, откакто шведската екоактивистка и други хора бяха задържани по време на митинг, съобщи Ройтерс.

На Тунберг е повдигнато обвиняване в нарушение на публичния ред

Тя не е спазилa напътствията, които съгласно полицията са били наложени, с цел да се предотвратят “сериозни неудобства за обществото, хотела и гостите ”. Тя бе освободена под гаранция и ще би трябвало да се яви в съда на 15 ноември.

На още 25 души също са с повдигнати обвинявания по отношение на вчерашния митинг

Грета Тунберг се трансформира в лицето на младите екоактивисти по света. През 2018 година стартира да провежда ежеседмични митинги пред шведския парламент. Тази година тя бе арестувана от полицията или отстранена от митинги в Швеция, Норвегия и Германия.

По-рано шведски съд санкции Грета Тунберг за непокорство на полицията по време на екологичен митинг пред петролен обект предишния месец, активистката още веднъж се опита да блокира достъпа до същия обект и се наложи намесата на полицията, с цел да бъде отведена оттова, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Не можем да спасим света, като играем по разпоредбите ”, съобщи тя пред публицисти, откакто чу присъдата, и се зарече, че “категорично няма да отстъпи ”.

Съдът отхвърли доводите ѝ и я санкции с към 240 $.

Срещу Тунберг и още няколко млади деятели от придвижването “Риклейм дъ фючър ” бяха повдигнати обвинявания за това, че те не са се подчинили на полицейско предписание да се разотидат, откакто на 19 юни са блокирали достъпа до петролен терминал в южния шведски град Малмьо.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР