Повдигнаха обвинение на председателя на Селскостопанската академия проф. д.н инж.

...
Повдигнаха обвинение на председателя на Селскостопанската академия проф. д.н инж.
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шефа на Селскостопанската академия заради схема с фотоволтаици

Повдигнаха обвиняване на ръководителя на Селскостопанската академия проф. д.н инж. Мартин Банов и зам.-директорката на института " Пушкаров " Венета Кръстева поради разкритата скица за създаване на фотоволтаици върху аграрни земи.

За тях ще бъде импортирано искане в Софийския градски съд за непрекъснат арест.

Антикорупционната комисия, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи проверяват скица за придобиване на висококачествени аграрни земи и изкарване на разрешителни за градеж на ВЕИ върху тях.

Земя, която е от висока категория, т.е. плодородна се показва като неставаща за земеделска активност, като по този начин се получава позволение за градеж на фотоволтаици. Именно представянето на земята като неплодородна е ставало със съдействието на двамата обвинени - професорите Банов и Кръстева, написа Българска национална телевизия.

Срещу подкупи те са организирали замяна на почвените проби и по този начин е оформяна документи с погрешно наличие, че земята е от ниска категория - неплодородна и не става за земеделска активност.

Днес проверяващите са иззели документи от офисите на двамата обвинени, както и документи, с които по тази скица е прекатегоризирана земя в Бяла, Варненско и Сливен, край който има доста фотолвотаични паркове, както и и Кърджали, където има издадени разрешителни за създаване на фотоволтаици върху плодородна земя.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР