Повдигнаха обвинение на пилота на щурмови самолет Су-25, който се

...
Повдигнаха обвинение на пилота на щурмови самолет Су-25, който се
Коментари Харесай

Пращат на съд пилота на разбилия се Су-25 на летище Безмер

Повдигнаха обвиняване на водача на щурмови аероплан Су-25, който се разруши на летище Безмер.

Припомняме, тази година.

Пилотът на самолета - старши офицер П.Д, е упрекнат от Военно-окръжната прокуратура в Сливен, че при осъществяване на бойно упражнение за полет и кацане в двойка като втори аероплан (воден) е нарушил съответни правила по техниката на пилотиране и е позволил управлявания от него аероплан да навлезе в формирана от самолета на лидера вихрова въздушна спътна диря . Това нарушаване съгласно специалистите е довело до смяна на полетната обстановка, която за елементи от секундата е прераснала от комплицирана в спешна, защото самолетът е почнал неконтролирано смъкване с надолнище наляво.
 Военен водач пострада при случай на полигона в Безмер
Военен водач пострада при случай на полигона в Безмер

Той е настанен в болница

Отбелязва се, че обвиненият офицер катапултирал от машината в последния вероятен безвреден миг от полета, което е избавило живота му. Щурмовият аероплан траял полета си надолу с дребен надолнище наляво и се разрушил при срещата му със земната повърхнина, като по едно и също време с това се запалил.

При спешното приземяване водачът е п олучил разнообразни по степен травми и пострадвания, представляващи една лека и една междинна телесна щета.
 Загуба на ориентировка от водача - причина за рухването на МиГ-а край Шабла Обновена
Загуба на ориентировка от водача - причина за рухването на МиГ-а край Шабла

До 3-4 седмици следва да бъде снет и записът от така наречен черна кутия

Пълното разрушение на бойния аероплан, позволено по несъобразителност от водача, е довело до обилни имуществени вреди на българските военновъздушни сили. Изготвената експертиза сочи, че вредите са за над пет милиона лв..

Събрани са голям брой доказателства, като са осъществени огледи на местопроизшествието, направени са редица експертизи с присъединяване на авиоексперти и други експерти по военна техника, разпитани са над 25 очевидци, оценени са видеозаписи, изискани са документи и са конфискувани материални доказателства.

Предстои делото да бъде планувано във Военния съд в Сливен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР