Повдигат обвинения на капитана и помощник-капитана на заседналия край Яйлата

...
Повдигат обвинения на капитана и помощник-капитана на заседналия край Яйлата
Коментари Харесай

Повдигат обвинения на капитана и помощник-капитана на Veru Su

Повдигат обвинявания на капитана и помощник-капитана на заседналия край Яйлата транспортен съд Veru Su. Те са арестувани за 72 часа. Моряците бяха разпитани и освободени. Предстои да им бъде направена митническа инспекция. По делото ще работят следователи от Националната следствена работа, които се чака да дойдат в Добрич, предава. 

Прокуратурата позволява, че повода за засядането е човешка неточност.  " Ще бъде осъществена митническа инспекция на останалите от екипажа. Имаме насоки за аргументите за случая, само че към момента е рано да бъде обявявана. По-скоро е човешка неточност. Продължаваме да работим и по трите посоки по повод замърсяването на околната среда, за дейностите или бездействието на администрации ", съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев. 

За момента корабът остава без екипаж. При по-добри метеорологични условия следва на него да се качи и шефът на " Морска администрация " Венцислав Иванов и български моряци, в случай че турският корабособственик не изпрати собствен екипаж.  

Очаква се времето да се усъвършенства, с цел да бъдат надути баржите, които дойдоха за събаряне на товара от кораба. Дотогава те ще останат под защита. 

" Баржите ще бъдат откарани с буксири до заседналия транспортен съд, като преходът е към пет-шест часа. Те са предопределени за натоварване на намокрената част от товара на заседналия транспортен съд ", изясни през вчерашния ден Румен Николов, шеф на Главна дирекция " Аварийно-спасителна активност ". Той напомни, че в танкера на плавателния съд е влезнала вода и част от товара е втечнена. 

Планът е първо да бъде изкарано сухото вещество, а по-късно да се пристъпи към изваждането и на втечненото. " Всяка от пристигналите три баржи може да транспорти към 100 кубика смеси, те разполагат и със лични помпи ", добави Николов. По думите му проектът е целият товар да бъде разтоварен в Балчик, където да бъде възложен на митническите управляващи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР