Повдигаме три обвинения на Северин Красимиров – за убийство с

...
Повдигаме три обвинения на Северин Красимиров – за убийство с
Коментари Харесай

Нови важни детайли около убийството и изнасилването на Виктория!

Повдигаме три обвинявания на Северин Красимиров – за ликвидиране с особена свирепост, обезчестяване и блудничество. Това сподели по време на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. " Досъдебното произвеждане, по което разследвахме породената гибел на Виктория Маринова, завърши. Окръжна прокуратура Русе е изготвила обвинителен акт, с който единственото обвинено лице по делото Северин Надеждов Красимиров от през днешния ден е предаден на съд. Той ще дава отговор по три обвинявания. Едното е за осъществени от него блудствени дейности с Виктория Маринова, второто за осъществено от него обезчестяване и третото е за ликвидиране, осъществено съзнателно, по изключително непосилен метод и с особена свирепост “, сподели още окръжният прокурор. Той регистрира, че в последните пет месеца се е работило интензивно по това дело.

" Така, както ви обещахме още при първичните срещи, събирахме доказателства, с цел да проверим всички вероятни дейности по отношение на тези закононарушения. Разпитани бяха над 30 очевидци, назначени и признати бяха над 15 експертизи, изисквахме голям брой документи, информации, получихме подпомагане от прокуратурата и от полицейските чиновници в Германия и в последна сметка, както добре знаете, Северин Красимиров беше арестуван десетина дни след осъществяване на закононарушението “, сподели той, представен от " Фокус ". Окръжният прокурор напомни, че е бил доведен в България и по искане на окръжната прокуратура е бил арестуван с мярка за неотклонение " задържане под стража “, каквато търпи и досега.

Издадено е разпореждане Северин Красимиров да бъде преведен от ареста в Русе в пандиза, където ще изчака насрочването на делото от съда, стана ясно още от думите на окръжния прокурор.Той добави, че за съзнателно ликвидиране законът планува допустимо най-тежките санкции, сред които и пожизнен затвор без подмяна. " Вече опциите за развиване на процеса в правосъдната му фаза зависят от избора на отбраната на подсъдимия. Известна ви е процедурата по съкратеното правосъдно разследване. Очакваме да забележим по какъв начин ще се развие процесът в правосъдната му фаза “, изясни прокурорът. По думите му от тук нататък следва систематизиране на делото в съда, установяване на правосъден състав. Той изрази упования в границите на към месец да бъде ориентирано разпоредително съвещание. Той уточни, че от Окръжната прокуратура са безапелационни, че той е бил самичък при осъществяването на закононарушението.

" Имаме записи от видеокамери в региона, в които виждаме, че това е единственият човек там. Имаме подробни огледи на местопроизшествието, на които не са открити никакви други следи от друго лице. Няма ДНК материал от друго лице по тялото на жертвата “, добави още Георгиев. По думите му не се разполага с други доказателства авансово да е бил подтикнат да извърши такова нещо.

" Сигурни сме, че задачата, заради която той не е бил в дома си в нощта преди да извърши закононарушението, няма нищо общо с това, което е направил след това “, изясни още окръжният прокурор. Георгиев Георгиев посочи, че обясненията на Северин Красимиров са градирали и при всеки един следващ разпит е разкривал спомагателни обстоятелства. " В резултат на които е упрекнат и за тези закононарушения. Към момента признава виновността си “, добави още Георгиев.

" Смятаме, че той самичък е провел метода, по който да напусне страната. Не сме събрали доказателства безапелационни за това лицето, с което е минал границата и е пътувал за Германия, да е знаел, че задачата на пътуването на Северин Красимиров да се укрие от проверяващите органи в България, тъй като е направил закононарушение “. Георгиев посочи, че е направено претършуване в дома на Северин Красимиров и са конфискувани облеклата му, по които е имало следи от биологичен материал.

" Тези облекла възложихме на специалистите да проучат и от тях установихме, че биологичният материал по тях съдържа кръв от жертвата и ДНК материал от самия Северин Красимиров. Същевременно по тялото на жертвата и по облеклата, които бяха останали при нея, също имаше ДНК материал, който сме подложили на проучване и който ни демонстрира, че профилът на причинителя съответствува изцяло с този на Северин Красимиров “, разяснява прокурорът. Попитан дали е употребявал наркотични субстанции, Георгиев посочи, че още сега, в който той е бил върнат в България, са взети кръв и урина за проучване от него. " Подложили сме ги на експертно проучване. Резултатите от него са, че в кръвта и урината му няма следи от наркотично вещество “, добави още Георгиев.

Той обърна внимание, че специалистите в Ловеч са имали опция да следят обвинения повече от месец. " Тяхното умозаключение е, че той фактически има лека степен на умствено закъснение, която го следва от ранната му детска възраст. Това умствено закъснение не е психологична болест по смисъла на закона, не го лишава от опцията да схваща свойството и смисъла на действието си и да управлява постъпките си и може да носи наказателна отговорност “, изясни Георгиев. " В европейската заповед за следствие, която изпратихме до сътрудниците ни в Германия, бяхме поискали да бъде прегледан от правосъден доктор сега на задържането му. Знаете, че в интервала от време това следствено деяние беше осъществено към пет-шест, седем дни педи той да бъде върнат в България.

Нараняванията по неговото тяло бяха по-видими сега, в който беше арестуван в Германия “, сподели окръжният прокурор и посочи, че тези пострадвания са били типични за закононарушенията, които Северин Красимиров е направил. " След това възложихме на нашия правосъден доктор да се запознае с тези материали и да ни даде отговор дали тези пострадвания по тялото му имат връзка с закононарушенията, по които сме го обвинили и неговото умозаключение, че тези пострадвания могат да бъдат тъкмо по този метод и че във времето дават отговор да са му породени сега, в който е осъществено самото закононарушение “, уточни още окръжният прокурор. По думите му пострадванията му по коленете са типични за позата, заета от него по време на осъществяване на половия акт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР