Поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в

...
Поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в
Коментари Харесай

Никола Минчев: Поуката, която можем да извлечем от участниците в събранието в Оборище, е винаги да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и от верността към неговите ценности

Поуката, която можем да извлечем от предците ни, участници в събранието в Оборище, е постоянно да се водим от националния интерес, от принадлежността си към демократичния свят и от верността към неговите полезности.

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев пред участниците в събора-поклонение в историческата околност Оборище.

Понякога животът ни изправя пред сложен политически избор, принуждава ни да вземаме тежки решения с последствия върху бъдещето на всички нас, кара ни да търсим общото в разнообразни позиции, неведнъж даже противоположни, означи ръководителят на Народното събрание. Той уточни, че и на Оборище е имало разгорещени диспути – за гласоподаване на компетенции на апостолите да вдигнат въстанието и да го управляват, какви да бъдат формата и характера на въстаническите дейности. Но всички са единомислещи за нуждата от експлоадиране на въстание, акцентира Никола Минчев.

Демократично определени, участниците в събранието на Оборище, показват бунтовните настроения и жаждата за независимост на българския народ, напомни ръководителят на Народното събрание. Той съобщи, че тези първи наши депутати са на висотата на своята отговорност и с разсъдък и решителност извършват историческата задача, за която са изпратени.

Когато означаваме 146-ата годишнина от Априлското въстание, би трябвало да откроим смисъла на събранието в Оборище, което предначертава бъдещето на българския народ, акцентира ръководителят на Народното събрание. Никола Минчев напомни, че ролята на това заседание е оценена още от Захари Стоянов, който го назовава „ велико национално заседание “, а делегатите в него дефинира като депутати.

На събора-поклонение в историческата околност Оборище участваха народни представители, представители на локалната власт и жители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР