Потвърждение за прекратяването на огъня е получено само в района

...
Потвърждение за прекратяването на огъня е получено само в района
Коментари Харесай

Украйна: Русия нарушава примирието, прекратява се евакуацията от Мариупол

Потвърждение за прекратяването на огъня е получено единствено в региона на Донецк, боевете не престават в региона на Запорожие, заяви Униан.

Продължават боевете в Запорожка област по маршрута за евакуация на хора от Донецка област.

За това заяви в Telegram ръководителят на военно-гражданската администрация в Донецк Павел Кириленко.

" Към 10:55 удостоверение за режима на тишина е получено единствено в Донецка област. По-нататък по маршрута, в Запорожска област, има боеве ", сподели Кириленко.

Той добави, че управляващите водят диалози с съветската страна за потвърждаване на режима на тишина по целия маршрут за евакуация на цивилни от Мариупол.

Общинският съвет на Мариупол предизвести, че съветските войски също не престават да обстрелват Мариупол и покрайнините му.

" Молим всички мариуполци да се разпилян и да последват приютите. Допълнителна информация за евакуацията ще бъде оповестена скоро. Водят се договаряния с Руската федерация за определяне на режим на тишина и обезпечаване на безвреден филантропичен кулоар ", се споделя в известието. Гражданите ще бъдат предупреждавани за всички промени посредством високоговорител.

Днес стартира евакуацията на жителите на Мариупол и Волноваха. Жителите на градовете се извеждат по филантропични коридори в Запорожието.

Евакуацията се прави посредством Международния комитет на Червения кръст.

Предвижда се евакуация на 200 хиляди души от Мариупол и 15 хиляди от Волноваха.

Според РИА Новости украински бойци пречат на евакуацията на цивилни от Волноваха.

Според щаба националистите също са отказали да обезпечат филантропичен кулоар на тези, които са останали в Мариупол. Според шефа на ДНР Денис Пушилин нито един човек не е напуснал до обяд.

В Южна Украйна съветската войска пое контрола над Херсон, Мелитопол, Бердянск и блокира Мариупол, отрязвайки въоръжените сили на Украйна от брега на Азовско море. Суми и Харков са обградени в източната част на страната. Киев е блокиран от запад.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР