Потвърждавам думите си – цената е по-ниска от тази, която

...
Потвърждавам думите си – цената е по-ниска от тази, която
Коментари Харесай

Скандал в парламента с увъртанията на Петков за цената на газа от САЩ 


„ Потвърждавам думите си – цената е по-ниска от тази, която купувахме от „ Газпром “ и непосредствено ще бъде доставена от американска компания – без медиатор “, това съобщи министър председателят Кирил Петков в Народното събрание, представен от Блиц.

Депутатът Жечо Станков от ГЕРБ-СДС попита каква ще бъде цената и по какъв начин въпросните два кораба с газ, контрактуван от Съединени американски щати, ще бъдат внедрени у нас.

„ Това, че не сте разкрили метод по какъв начин тези кораби да бъдат вкарани в газовата ни система… то значи че нямате нужната информация. Ще ви я дам “, отвърна му министър председателят.

Освен това Петков добави: „ Мога да уверя всички, че двата кораба ще бъдат вкарани в енергийната система на цена под тази на „ Газпром “, само че още веднъж не сподели каква тъкмо е цената.

Станков го репликира, че единствено тъй като е отишъл до Одрин и е видял, че паламудът е по-евтин там, то това не значи, че и тук ще е на същата цена – правейки асоциация с американския газ.

„ Наистина признавам, че нямам никаква концепция за паламуда в Турция. Съжалявам!

Но това, което желая да ви уверя е, че в действителност от самото начало се опитваше да ни се споделя през годините, че нямаме диверсификация, тъй като газовата връзка с Гърция не е направена. Е, ние в този момент ще потвърдим, че диверсификация я е нямало не тъй като не е могло, а тъй като е нямало предпочитание за това “, отвърна Петков.

„ Това, което стана ясно на всички сътрудници в Европейския съюз (ЕС) и НАТО, че един от главните принадлежности на съветската външна политика е потреблението на корупция. През корупция режимът на Путин съумява да въздейства на непознати страни и непознати държавни управления.

Нека го кажа по този начин – да построиш Руски поток и дадеш толкоз доста пари… ясно всички са били в тази корупционно стимулирана скица.

Единственото, което аз знам е, че когато се срещнах с US Treasuryте (Министерство на финансите на САЩ) споделиха, че Магнитски като използване в непозната страна е най-мащабен в България в този миг и един от тримата души в този лист е господин Делян Пееевски. Там особено споделиха неговото име като един от тримата, които са на този лист “, съобщи Петков на запитване, обвързвано с изявлението му за „ Южен поток “, което се оказа, че е следващият му гаф, тъй като е имал поради „ Турски поток “.

„ Колегата Пеевски си е обжалвал изказване за Магнитнски. Явно за Кирил Петков нито Конституцията, нито законите на страна са значими “, това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

„ Нашата рафинерия в действителност е подвластна от доставките на съветски нефт. В непрекъсната връзка сме с рафинерията на „ Лукойл “ и те ни твърдят, че имат вид и проект да не останем без гориво.

Наистина не желаеме да влизаме в този сюжет и всичко, което зависи от нас, го вършим “, добави министър председателят по отношение на доставките на нефт у нас.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР