“Потвърди се това, което говорим от много време, че това

...
“Потвърди се това, което говорим от много време, че това
Коментари Харесай

Зафиров: Последните изказвания на Григорова са обидни за членовете на БСП и неглижира усилията им

“Потвърди се това, което приказваме от доста време, че това държавно управление ще съществува до тогава, докато то е поръчител за политическото оцеляване на Бойко Борисов, до тогава, до момента в който се разпределят средствата от Плана за възобновяване и резистентност, до момента в който не бъдат определени регулаторните органи, до момента в който не бъдат овладяни службите и правосъдната система.” Това разяснява заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на NOVA News по отношение на взетото решение от ГЕРБ да продължат да поддържат държавното управление.

Той акцентира, че социалистите няма да поддържат държавния бюджет. “Ние ще защитим нашите оферти в бюджета, както сме го правили всяка година, само че няма по какъв начин да подкрепим безпринципно повдигане на налози, този недомислен закон “бонус-донос”, неналичието на всевъзможни ограничения във връзка с демографската рецесия и неналичието на съответно обществена поддръжка за нуждаещите се “, безапелационен бе Зафиров.

Според него опитите за бързото унищожаване на дерогацията на съветски нефт е опит да се овладее този пазар и да се преразпредели на други играчи.

“След като самите наши европейски сътрудници осъзнаха потребността от тази дерогация и ни дадоха задоволително дълъг интервал, тъй че “Лукойл Нефохим” да може да пренастрои своите мощности, няма по какъв начин да желаеме да си отрежем двата крайници, на които стоим и да предизвикаме една неконтролируема инфлация, в резултат на повишение на цените на горивата”, уточни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

По неговите думи, на фона на комплицираната геополитческа конюнктура, с дейностите си държавното управление внася спомагателна неустановеност за българската страна и заради това Българска социалистическа партия инициира избор на съмнение в региона на националната сигурност и защита.

Коментирайки в елементи един от претекстовете, обвързван с скорошното решение за закупуване на бойни машини “Страйкър”, Атанас Зафиров бе безапелационен, че такива би трябвало да бъдат закупени, само че не по " безобразния метод ", по който се реализира тази договорка. Той посочи няколко недостатъци на определения модел, измежду които високата цена, старостта на технологията и това, че няма по какъв начин боеприпасите да бъдат създавани в България, което слага страната в следващата взаимозависимост.

“Смятам, че последните изявления на Ваня Григорова са обидни за членовете на Българска социалистическа партия, тъй като неглижира техните старания, без които тя нямаше да реализира този резултат. Трябва да е наясно, че тя към този момент е в качеството си на общински консултант от групата на “БСП за България” в Столичния общински съвет и всяка своя изява би трябвало да съгласува с групата и с законните партийни органи. Ако не го прави или не се усеща част от тази група и тръгне по различен път - това си е нейно право. Но да твърдиш, че си преборил ГЕРБ, при изискване че на втори тур половината гласоподаватели на ГЕРБ са дали своят вот за теб, това е несериозно. И в случай че в действителност си желал да се бориш с модела “ГЕРБ”, трябваше най-малкото да намериш морал и темперамент, когато Борисов ти предлага поддръжка, ти да се разграничиш”, разяснява още Зафиров.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР