потвърди решение на Административен съд – Бургас, с което е

...
потвърди решение на Административен съд – Бургас, с което е
Коментари Харесай

ВАС остави в сила забраната за строителство в Каваците с цел опазване на сивите дюни

удостовери решение на Административен съд – Бургас, с което е с което е отхвърлено оспорването против Решение № БС-1-ОС-П/07.02.2020г. на шефа на Регионална ревизия по околната среда и водите - гр. Бургас за възбрана на строителство на постройка за отдих и курорт в местността.

Причината е, че в границите на парцела е открито съществуване на сиви дюни. Първоинстанционният съд е назначил две експертизи. Едната е направена от експерт фитоценолог от Българска академия на науките. Съгласно показаното и признато от съда обосновано умозаключение на вещото лице в рамките на процесния парцел има отчасти съществуване на неподвижни крайбрежни дюни с тревна растителност - сиви дюни. В първоинстанционното произвеждане е призната и екологична експертиза, направена от Главен специалист по Биологично многообразие към дирекция, магистър по екология. Изводът на вещото лице е, че процесният парцел спада към терените, чиито качествени характерности подхождат на характерностите на естествените местообитания на нормализираните сиви дюни.
 Върховен административен съд няма да гледа жалбата против възбрана за строителство върху дюни на Каваците Върховен административен съд няма да гледа жалбата против възбрана за строителство върху дюни на Каваците
Върховният административен съд остави без разглеждане тъжба на физическо лице срещу Заповед № РД-644 от 22.06.2021 година на министъра на...

Решението по административно дело №5648 от 2021 година е дефинитивно.

Това е третото административно дело, по което висшите съдии се произнасят в отбрана на сивите дюни в местността Каваците. Предходните две са с № 3188 от 2020 година и 2755 от 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР