Потвърдено е, че близо 8500 цивилни са били убити при

...
Потвърдено е, че близо 8500 цивилни са били убити при
Коментари Харесай

ООН: Броят на потвърдените смъртни случаи на цивилни в Украйна наближава 8500

Потвърдено е, че близо 8500 цивилни са били убити при нашествието на Русия в Украйна, заяви Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида (OHCHR), представена от " Ройтерс ". Има опасения за още доста хиляди непотвърдени смъртни случаи.

Службата съобщи, че е записала 8490 убити и 14 244 ранени сред началото на нашествието на 24 февруари 2022 година и 9 април 2023 година

Тя от дълго време разказва своите данни като " върха на айсберга " заради ограничавания ѝ достъп до зоните на боевете.

По-голямата част от смъртните случаи са регистрирани на територия, следена от украинското държавно управление и атакувана от съветските сили, в това число 3927 души в Донецка и Луганска област, където са се водили интензивни боеве.

" OHCHR има вяра, че действителните цифри са доста по-високи, защото приемането на информация от някои места, където се водят интензивни военни дейности, е забавено и доста от известията към момента чакат удостоверение ", се споделя в изказване.

 " Постапокалиптичен " град край Донецк е новото тестване за силите на Украйна

Руските сили не престават офанзивата си в източната Донецка област, където няколко града са подложени на тежки бомбардировки.

Разследващ орган с мандат от Организация на обединените нации откри предишния месец, че съветските сили са направили " безразборни и непропорционални " офанзиви против Украйна. Русия отхвърля да е атакувала цивилни или да е правила жестокости.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР