Потвърдените случаи на коронавируса в Нидерландия станаха 614, което е

...
Потвърдените случаи на коронавируса в Нидерландия станаха 614, което е
Коментари Харесай

Заразените с коронавируса в Нидерландия станаха 614, Белгия с 85 нови случая

Потвърдените случаи на ковид в Нидерландия станаха 614, което е с 22 % повече от през вчерашния ден, оповестиха здравните управляващи, представени от Ройтерс.

Районът с най-вече инфектирани - 273 - е южната провинция Северен Брабант, уточни в официално съобщение Националният институт за публично здраве.

В Белгия през последното денонощие са регистрирани 85 нови случая на ковид, с които инфектираните са към този момент 399, съобщи ТАСС, като се базира на министерството на опазването на здравето. До момента умрелите в резултат на вируса в страната са трима.

Смъртните случаи вследствие на ковид в Швейцария станаха шест, откакто през последните 24 часа починаха още двама души. Данните са на спешни щаб в граничещия с Италия кантон Тичино. Става въпрос за хора на възраст над 80 години,.

До момента позитивен тест за вируса са дали 858 души, като 815 от тях са доказани. Заболелите са станали с 202-ма повече спрямо през вчерашния ден.

По решение на швейцарското държавно управление до 15 март са неразрешени всеобщи прояви с повече от 1000 участници. В битката с разпространяването на вируса се включи и армията, добави Българска телеграфна агенция.

Властите в Литва оповестиха, че от понеделник ще бъдат затворени учебните заведения, яслите и детските градини, както и университетите. За да се спре разпространяването на ковид, се не разрешава също събирането на повече от 100 на едно място, съобщи Франс прес. Мерките ще останат в действие най-малко до 27 март, сподели литовският министър председател Саулюс Сквернелис.

Междувременно за пръв път в над 250-годишната история на традицията се отсрочва провеждането на парада в Ню Йорк, отдаден на Деня на Свети Патрик, поради разпространяването на новия ковид, съобщи ДПА.

Здравните специалисти показаха единомислещо мнението си да се заобикалят огромни скупчвания на хора по време на пандемията. Парадът, отдаден на ирландския светец, трябваше да се състои на 17 март.

" Това беше мъчно решение за нас, написа в Туитър кметът на Ню Йорк Бил де Блазио. Но се надявам това да е единствено едно отсрочване, а не анулация на проявата! "

Шон Лейн, началник на организационния комитет за честването, също изрази вяра, че 259-ият церемониал за Деня на Свети Патрик ще се организира на по-късна дата.

Всяка година към 150 хиляди души взимат присъединяване в обичайното шествие в Града на небостъргачите, което минава основно по Пето авеню, проследено от към 2 милиона фенове. Градските управи на Чикаго и Бостън също анулираха своите паради за Свети Патрик. Шествието няма да се организира и в Ирландия поради пандемията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР