Потвърдени са два случая на болни от западнонилска треска в

...
Потвърдени са два случая на болни от западнонилска треска в
Коментари Харесай

Два случая на западнонилска треска в Северна Гърция

Потвърдени са два случая на заболели от западнонилска тресчица в Северна Гърция. Заразените са в областите Катерини и Ксанти, написа вестник Катимерини, представен от БГНЕС.
От Атинската здравна асоциация реагираха с остро мнение на новите случаи, като упрекнаха гръцката страна в " незаконна немарливост " към взимането на превантивни ограничения против заболяването. " В резултат, вирусът на западнонилската тресчица към този момент се откри в нашата страна, ", пишат от АМА.
Западнонилската тресчица се придвижва от комарите. В доста от случаите тя минава без признаци, само че в дребна част от хората се стига до тресчица, главоболие, болки по тялото, обрив на кожата и отичане на лимфните възли. Вследствие на заболяването има заплаха у хора с по-нисък имунитет да се развие менингит или енцефалит, който може да докара до съдбовен край.
През предходната година в Гърция бяха регистрирани 316 случая на западнонилска тресчица, като при 50 от тях се стигна до съдбовен излаз. Вирусът аргументи смъртни случаи и в Сърбия и Румъния.
Най-важните превантивни ограничения са ориентирани към оптимално ограничение на разпространяването на комарите в обитаемоте места посредством осъществяване на дезинсекционни мероприятия и непрекъснат надзор върху тяхната успеваемост. Мерките, които всеки може да приложи, би трябвало да бъдат насочени към предотвратяване от захапване от комари. Много комари са най-активни при изгрев и здрач. Хората би трябвало да употребяват репеленти, както и да са с покрити елементи на тялото, когато са на открито (дълги ръкави и крачоли на панталони). Замрежването на порти и прозорци на домовете, както и потреблението на уреди и препарати за домашна дезинсекция също е добра превантивна мярка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР