Потвърдена е мярка за неотклонение задържане под стража“ спрямо обвиняемия

...
Потвърдена е мярка за неотклонение задържане под стража“ спрямо обвиняемия
Коментари Харесай

Мярка за неотклонение задържане под стража за хванатия с подкуп граничен полицай

Потвърдена е мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения за рушвет шеф на бранш в Главна дирекция " Гранична полиция “ на Министерство на вътрешните работи. Днес Софийският апелативен съд (САС) потвърди определението на Софийски градски съд за мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Я.С. по делото за осъществено закононарушение по член 302, т. 1, б. " а ", вр. член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на АП.

В хода на следствието е открито, че на 11.11.2022 година в региона на постройката на Главна дирекция " Гранична полиция " на Министерство на вътрешните работи в гр. София, Я.С., в качеството си на длъжностно лице - шеф на бранш в Главна дирекция " Гранична полиция “ в Министерство на вътрешните работи, приел рушвет - парична сума в размер на 2000 лв., от притежател и шеф на компания. Срещу неследващия му подарък той направил деяние по работа, като провел възлагането и осъществяването на социална поръчка със същото комерсиално сдружение.

Я.С. е бил притеглен към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура като причинител на незаконното действие.

В днешно правосъдно съвещание съдът одобри доводите на Софийска апелативна прокуратура, че по делото са събрани доказателства за виновността на обвинения. Налице е действителна заплаха той да извърши закононарушение.

Определението на САС, с което е доказана взетата по отношение на Я.С. мярка за неотклонение " задържане под стража “, не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР