Потвърдена е мярка за неотклонение задържане под стража“ спрямо обвиняем

...
Потвърдена е мярка за неотклонение задържане под стража“ спрямо обвиняем
Коментари Харесай

Оставиха в ареста 19-годишния шофьор, помел кръгово и ранил жена в Перник

Потвърдена е мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинен за пътнотранспортно произшествие с потърпевша жена в Перник, оповестяват от Апелативната прокуратура – София.

Мярката е по отношение на обвинения 19-годишния Д.Я., който е притеглен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Перник за осъществено закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ б “, прочие 2, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 30 август 2023 година той е управлявал лек автомобил в Перник. На кръстовището на ул. „ Юрий Гагарин “ с ул. „ Република “ той нарушил разпоредбите за придвижване като е минал през краткотрайно пластмасово оборудване, а по-късно е минал в насрещното. Вследствие на пътния случай била породена междинна телесна щета на лидер на друго транспортно средство.

По искане на Районна прокуратура – Перник по отношение на обвинения е била взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, която неговият бранител е обжалвал в законоустановения период.

В днешно съвещание Окръжен съд – Перник не одобри доводите на отбраната на Д.Я. за изменение на мярката му за неотклонение „ задържане под стража “ в по-лека. Определението на съда, с което обвиненият остава в ареста, е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР