Потушен е пожарът край сливенските села Селиминово и Голямо Чочовени,

...
Потушен е пожарът край сливенските села Селиминово и Голямо Чочовени,
Коментари Харесай

Потушен е пожарът в Сливенско, има задържан за възникването му

Потушен е пожарът край сливенските села Селиминово и Голямо Чочовени, който пламна в събота, заяви основен контрольор Андрей Алексиев от Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”- Сливен.

38-годишен мъж е арестуван за пожара, оповестиха от полицията. Той е хвърлил незагасена цигара на мястото откъдето е тръгнал огъня. Задържан е за 24 часа.

Мъжът е работил като козар в село Голямо Чочовене с още трима души от село Ковачите, сподели кметът на село Селиминово Тодор Тодоров. След като е бил разпитан от полицията пастирът е направил цялостни признания. Според кметът на Селиминово огънят е тръгнал в регион над селото, където мъжът е пасял козите.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Предстои да бъде изработен оглед тлеещи дървета, а на място през целия ден ще останат екипи на пожарната и горско стопанство. Пожарът избухна в събота в следобедните часове и в битката с огъня към противопожарните екипи и горски чиновници бяха включени десетки доброволци от близките села, тежка техника на Сухопътни войски и хеликоптер на Военновъздушните сили.

Вече няма забележими признаци на горене в региона на пожара, сподели по-рано през днешния ден основен контрольор Андрей Алексиев.

„ Значи след 01.00 часа нощес няма никакви признаци на горене вътре в територията, в която пламтя през вчерашния ден денем “.

Около 500 декара горски и селскостопански площи е засегнал пожара, заяви изпълняващият длъжността шеф на Регионалната дирекция по горите Сливен инж. Георги Дончев:

„ Засегна култури от черен бор, които са изкуствено основани в предишното и широколистни дървета, които са нискостеблена растителност.

Кметът на село Селиминово Тодор Тодоров разяснява, че хората в селото към този момент са спокойни:

„ Вече е спокойна обстановката. Два дни беше смут “.

Жълт код е разгласен за през днешния ден в 24 области в страната поради рисково високи температури.

*Снимка: Стоян Радев
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР