Пожар във фабрика за автомобилни акумулатори на иранското министерство на отбраната е потушен, се казва в доклада

...
Потушен е пожар в складова зона на фабрика за автомобилни
Коментари Харесай

Потушен е пожар в складова зона на фабрика за автомобилни акумулатори на иранското министерство на отбраната< /p>От Associated Press, 22 септември 2023 г., 00:13 ч.

ТЕХЕРАН, Иран -- Пожар в складова зона на фабрика за автомобилни акумулатори на иранското министерство на отбраната северно от столица е потушен, съобщи държавната телевизия в петък.

Пожарът е станал около полунощ в зона за съхранение на пластмасови изделия с площ от 2 квадратни километра (около 500 акра). във фабриката на север от Техеран. Телевизионните кадри показват черен стълб дим, издигащ се в нощното небе.

Пожарникарите успяха да потушат огъня без жертви и причината се разследва, се казва в доклада.

В него не се споменават потенциални щети от пожара. Министерството на отбраната на Иран отдавна притежава най-големите и най-стари фабрики за автомобилни батерии в Иран.

Инцидентите в обектите на отбранителната промишленост на страната са се увеличили през последните години и Иран обвинява Израел за атаки или саботаж.

През август Иран обвини Израел, че се опитва да саботира програмата му за балистични ракети чрез дефектни чужди части, които могат да експлодират, повреждайки или унищожавайки оръжията преди да могат да бъдат използвани.

През 2022 г. експлозия във военна база и база за разработване на оръжия източно от Техеран, наречена Парчин, уби инженер и рани друг.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР