Потрошени леки автомобили се складират в незаконна автоморга на последна

...
Потрошени леки автомобили се складират в незаконна автоморга на последна
Коментари Харесай

Незаконна автоморга цъфна до блока

Потрошени леки коли се складират в противозаконна автоморга на последна спирка в квартал „ Столипиново ”, напряко в тревните площи пред една от жилищните здания. Местните изясняват, че са на мъж на име Яшар, който оказва помощ и в един от меджитите в махалата (молитвени домове, които заместват джамиите в етнокварталите). Собственикът изкупувал трошките и след това ги препродавал на части, като употребява междублоковото пространство за плац. Конкуренцията обаче също не спи и на ъгъла до строените сега 5 возила Али прихваща клиенти и предлага пазарлък на по-изгодна цена.

Вдигнали сме ръце, само че това начело е нищо, изясни мъж от блока, пред който са складирани трошките. По думите му по-големят проблем е зад жилищната постройка, където от години има склад за скрап. Собственикът Гаро дори върти реклами по пловдивска радиостанция, а в махалата го разказват като един от заможните и авторитетни хора в гетото, против които локалните не смеят да повдигнат глас.

Идват камиони вечер, изсипват железа и тухли, подвига се заплашителен звук, описаха съседите. Те роптаят, че такива бази би трябвало да се вършат отвън града, а не сред жилищни здания. Складът е вдигнат в междублоковото пространство на двете здания на „ Крайна ” с номера от 1 до 7 и от 8 до 15. Преди хората си имали комшулука. Сега достъпът бил отсечен. При неприятно време вятърът бие в зелената ограда, зад която се складира остарялото желязо, и образува там бунище тъкмо пред жилищните входове.

Хората настояват, че в далечното минало на това леке трябвало да се прави детска градина. После от нищото изникнал складът. Чуло се, че е противозаконен и по едно време притежателите дори го изпразнили, тъй като предстояло да се бута. После обаче отново проработил.

„ Запознати сме с противозаконната морга и се работи по случая. Вече е в листата за унищожаване на противозаконни обекти и през идната седмица следва старите коли да бъдат махнати оттова ”, разяснява кметът на регион „ Източен ” Николай Чунчуков. Той добави, че до него не са стигали сигнали за склада за скрап зад блока, пред който е автоморгата, и не се нае да разяснява при какви условия се е появил и дали е имало планове във времето да бъде събарян.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР