Потресени сме и сме натъжени от вчерашния инцидент на българо-турската

...
Потресени сме и сме натъжени от вчерашния инцидент на българо-турската
Коментари Харесай

ЕК: Потресени и натъжени сме от вчерашния инцидент на българо-турската граница

Потресени сме и сме натъжени от вчерашния случай на българо-турската граница, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия (ЕК) на конференция в отговор на въпроси, свързани с убийството на български граничен служител на реда край Елхово, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мислим за жертвите и ранените. Разбрахме, че се води следствие. Европейска комисия и Европол са по отношение на българските управляващи, с цел да окажат цялостна поддръжка на българското следствие, добави представителят.

Снощи към 20:35 часа граничен служител на реда бе погубен, откакто неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент. По граничния служител на реда е стреляно, когато е насочил фенер към срез на оградата на границата, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров пред медиите в Елхово. Още с първия изстрел граничният служител на реда е погубен, а военният е съумял да се скрие зад служебната кола. Военният е разказал, че по него е траяла пукотевица и са създадени към 10-15 изстрела, след което групата се е върнала назад навътре в територията на Турция, сподели Тодоров, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР