Потрепването на очите може да е признак за липса на

...
Потрепването на очите може да е признак за липса на
Коментари Харесай

Този симптом с очите издава дефицит на важен витамин

Потрепването на очите може да е симптом за липса на витамин В12 в организма. В някои случаи дефицитът на това вещество води до разстройства в активността на нервната система. 

Витамин В12 е водоразтворим хранителен елемент, който е от значително значение за нервната система и оптималната мозъчна функционалност. Той взе участие в производството на червени кръвни кафези, трансформира храната в сила и поддържа нервната система в оптимално положение.
Съвет: Никога не приемайте тези 2 витамина дружно
В устрема да подобрим здравословното си положение постоянно одобряваме хранителни добавки и витамини, без авансово да се консултираме с...

Необходим е за синтеза на ДНК, взе участие в хемопоезата и метаболизма.

Въпреки че крайниците нормално са първите области в тялото ни, които реагират на недостига на витамин В12, от време на време може да се появят и признаци, свързани с очите.

В доста случаи очите може да потрепват заради стрес, отмалялост или непълен сън. Но от време на време крампите на клепачите ( блефароспазъм), които предизвикват неконтролирано намигване на очите, се дължат на недостиг на витамин В12.

Според, блефароспазъмът може да е рядка демонстрация на недостиг на B12, която е обратима благодарение на вярната терапия. Това положение съставлява несъзнателно стесняване на кръговия мускул на окото, което води до непрекъснато спазматично затваряне на клепачите. Неприятни потрепвания могат да се появят във всяка област към окото.
Неподозирани признаци, че страдаме от дефицит на витамин B12
Ако в последно време сте забелязали някои странни промени в общото ви положение, може би е добра концепция да изследвате равнищата си на вит. B12.&nb...

Изследователите акцентират, че е належащо равнищата на витамин В12 и равнищата на хомоцистеин постоянно да се наблюдават при пациенти с блефароспазъм, при които няма явна причина за това недоволство, написа The Express.

Най-често дефицитът на В12 се демонстрира посредством признаци в ръцете и краката, които също са предизвикани от увреждане на нервите. Може да се появи изтръпване на крайниците и чувство за парене. Други признаци, свързани с неналичието на витамин В12, включват отмалялост, бледа кожа, загуба на тегло игли и болки в езика.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да се употребява за слагането на диагноза или предписването на лекуване! Консултирайте се с доктор при наличиението на характерен здравословен проблем!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР