Потребителят ще плаща тол системата. Освен размера на тол системата

...
Потребителят ще плаща тол системата. Освен размера на тол системата
Коментари Харесай

Превозвачи: Потребителят ще плаща тол системата

Потребителят ще заплаща тол системата. Освен размера на тол системата и обсега, който предизвика сътрудниците да излезем на митинг, ние сме декларирали протестните си дейности още през месец декември. Те касаят главните проблеми в сектора - нерегламентираните транспорти, неналичието на европейски финансиране и неправилното систематизиране на средствата за субсидиране. Това съобщи пред Нова тв Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

" Не е належащо да въведем тол система, с цел да спрем да работим. Ако не решим главните проблеми, пред които сме изправени, тол система няма да ни бъде нужна. Тя е капката, която преля чашата. Ние бяхме оповестили нашия митинг доста преди да стане ясно какви ще бъдат окончателните цени ", сподели тя.

" Разговорите, които водихме с Министерство на регионалното развитие, останаха безрезултатни. Нито едно от нашите оферти не беше признато. Въпреки че те обявиха изрично, че рейсовете, които реализират обществена услуга и правят публичен транспорт на пасажери по постоянни линии, ще бъдат освободени от тол системата ", съобщи Милтенова.

" Ние сега сме като на пазара и се пазарим за някакви цени. Абсолютно безпредметно се случва това нещо при изискване, че бяха поети съответни задължения от премиера Борисов. Тогава беше казано, че за автобусния превоз ще бъдат признати разнообразни цени от това, което се предлага, и ще бъде освободени от тол такси. Това беше дадено и беше оповестено на конференция. В доста европейски страни рейсовете са на нулева ставка ", добави тя.

" Общественият транспорт на пасажери се разпорежда по закона за публичните поръчки. Знаете, че цените не подлежат на предоговаряне, когато се разпореди един подобен транспорт.Тоест сега сътрудниците, които са сключили контракти по тези посоки, не могат да усилят цените на билета. От друга страна в случай че тези цени се усилят, превозвачите няма да заплащат. Ще заплаща пасажерът, който употребява тази услуга. Трябва да бъде ясно, че консуматори ще заплащат тази тол система ", безапелационна е Милтенова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР