Потребителят не губи правата за рекламация, ако стоката е купена

...
Потребителят не губи правата за рекламация, ако стоката е купена
Коментари Харесай

Маргаритов: Не губите правата за рекламация, ако стоката е купена по време на Черния петък или на промоция

Потребителят не губи правата за претенция, в случай че стоката е купена по време на Черния петък. Това сподели в изявление за „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов. Той акцентира, че е наложително търговците да уважат претенциите на потребителите, с изключение на в някои ограничаващи случаи, които са изброени в закона или заради естеството на стоките това не се позволява.
„ Винаги би трябвало да имаме едно мислено, че когато нереалистична за междинната преценка на човек цена ни се предлага някаква релативно първокласна и по принцип скъпа стока, нещо най-вероятно не е наред. И ние или ще получим друго от това, което сме поръчали, или въобще нищо няма да получим. Затова споделям, че е доста значимо да се внимава и откри дали отсреща ни има действително действителен търговец, т.е., цялата информация, която желаеме да получим, да е пред нас на екрана, и по-късно, макар че в този сезон в действителност е обикновено да има евтини неща, да не прибързваме с покупката на нещо, което пък е подозрително на ниска цена за познатото му качество и по принцип цената, на която то се продава отвън този интервал “, изясни той.
" В рамките на тези акции хората могат да претърпят някои разноски, които в следствие да се окаже, че няма по какъв начин да си възстановят. Затова с изключение на да бъдат рационални и деликатно да изследват от кое място пазарят, да знаят, че когато възникне някакъв проблем, без значение от съответната обстановка, да се обръщат към КЗП ", прикани Димитър Маргаритов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР