Потребителското сегментиране със самообучаващи се алгоритми извлича истинска полза от

...
Потребителското сегментиране със самообучаващи се алгоритми извлича истинска полза от
Коментари Харесай

Как изкуственият интелект „разделя” хората

Потребителското сегментиране със самообучаващи се логаритми извлича същинска изгода от огромните бази данни

Кoгато приказваме за персонализирани реклами обаче, нищо няма по-голям капацитет от дълбокото учене

Само преди десетилетие компания, която продава прахосмукачки, би насочила рекламите си на база бегли догатки за своите клиенти, като да вземем за пример „ дами домакини ”. Днес марките знаят доста повече за държанието на потребителите и са способни с акуратност да разпознават „ хората, които търсят да закупят прахосмукачка сега ” – група, която има доста по-голям капацитет да направи моментална покупка. Защото, в последна сметка, не всяка стопанка има потребност от прахосмукачка във всеки един миг.

Иновативното сегментиране на потребителите разрешава да предложиш с ултра персонализирани известия на всеки клиент артикули, които той желае да закупи, сега, в който ги търси. Според проучване на New Adlucent, потребителите дават отговор най-вече на персонализирани рекламни прекарвания и над 71% избират реклами, отговарящи на техните ползи и привички на извършване на покупки.

Възможностите за сегментиране на информацията в актуалните бази данни е безкрайна и добре ориентираната рекламна акция е пиедестал на триумфа. Кoгато приказваме за персонализирани реклами обаче, нищо няма по-голям капацитет от дълбокото учене – най-перспективното поделение на изкуствения разсъдък, което може да прави милиони дейности за милисекунди, като с всяко едно се „ учи ” и става все по-прецизно.

Ето по какъв начин логаритмите на маркетинга от бъдещето  разделят аудиторията…

1: Според продуктовата категория

Продуктовата категория е един от най-обобщените видове. Изгражда се съгласно продуктите, които евентуалният покупател преглежда, с цел да могат рекламодателите да изградят самостоятелни акции с персонализирани известия и предложения към него. Например, в случай че е влезнал в уеб страницата посредством търсене на спортна екипировка за планински преходи, биха могли да му се предложат обувки и чорапи, подобаващи за тези действия.

2: Според абонаменти

Рекламните действия могат да се концентрират върху съответни видове консуматори, да вземем за пример тези, които не са се записали за нюзлетър още. Те биха могли да получават таргетирана реклама, обясняваща предимуществата и специфичните промоции за абонираните клиенти. А това основава все по-голям лист с клиенти, като по едно и също време с това заобикаля загубите от таргетиране на консуматори, които към този момент са абонирани.

3: Според интензивността

Напредналите ретаргетинг технологии разрешават да се основават акции за консуматори, които, да вземем за пример, не са посещавали магазина от дълго време (14 или 30 дни), или за такива, които са си купили тв приемник в последните 3 месеца. Тази тактичност е чудесна за основаването на бранд известност и дълготрайни дейни връзки с даден клиент. Когато включват послания от вида на „ Благодарим ви, че пазарувате от нас ”, допълнени с извънредни отстъпки, тези акции подсигуряват, че въпросният бранд изрично има преднина пред всички останали.

4: Според интензитета на поръчките

Кампаниите могат да таргетират потребителите и съгласно това какъв брой продукта са разгледали, добавили в количката или закупили. За всяка друга категория консуматори логаритмите, задвижвани от надълбоко учене, могат да изградят независими акции с разнообразни послания и образни материали.

5: Според цената на залупените артикули

Ако задачата е да се покачат продажбите на артикули от висока ценова категория, модерните персонализирани ретаргетинг решения могат да бъдат усъвършенствани към съответни артикули. В сходни случаи самообучаващите се логаритми могат да демонстрират на всеки клиент спомагателни артикули от същия ценови клас, в който той нормално пазари.

6: Според устройството

Днес е допустимо за маркетинг експертите да сегментират клиентите си съгласно устройството, през което посещават магазина, или търсят дадена стока. Рекламните акции, които се пресъздават на няколко устройства по едно и също време нормално се прицелват в хора, които са в придвижване, с цел да им покажат рекламите в точното време на точния екран.

Във времена, когато огромните масиви информация са актив, потребителското сегментиране със самообучаващи се ретаргетинг логаритми разрешава крачка настрана от обичайния таргетинг и добиване на същинска изгода от огромните бази данни. Когато е съчетано с надълбоко учене, то разрешава да получим доста по-богата информация за своите консуматори и капацитета им за покупка, без да има човешка интервенция в процеса.

Автор: Каталин Емилиан , регионален шеф за България и Румъния на RTB House – софтуерна компания, която предлага модернистични ретаргетинг технологии за най-големите търговски марки в над 100 международни пазара
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР