Потребителското доверие в Турция се повиши за втори пореден месец

...
Потребителското доверие в Турция се повиши за втори пореден месец
Коментари Харесай

Потребителското доверие в Турция се повиши до тримесечен връх

Потребителското доверие в Турция се увеличи за втори следващ месец през октомври, сочи изследване, извършено в съдействие с Турския статистически институт и Централната банка на Република Турция в понеделник, заяви ДПА.

Индексът на потребителското доверие се увеличи до тримесечен връх от 74,6 през август по отношение на 71,5 предходния месец. Въпреки това стойност под 100 алармира за песимистична вероятност, отбелязва организацията.

И четирите подиндекса на потребителското доверие са се подобрили през октомври в съпоставяне със септември. Индексът, измерващ настоящото финансово положение на семействата, се е покачил до 59,7 (от 56,2). Очакванията на семействата за личното им финансово положение през идващите дванадесет месеца са се повишили от 68,9 на 72,6. Очакванията във връзка с общата икономическа обстановка през годината също са се засилили през октомври, като показателят е повишен от 68 до 72,9. Индикаторът, измерващ разноските за дълготрайни артикули през идващите 12 месеца, се е нараснал до 93,2 (от 92,7).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР