Потребителите вече ще получават ток от енергийната борса до час

...
Потребителите вече ще получават ток от енергийната борса до час
Коментари Харесай

Получаваме до час ток, купен на борсата

Потребителите към този момент ще получават ток от енергийната борса до час след сключването на договорката. Това се планува в промени на разпоредбите за търговия на електрическа енергия, които Комисията за енергийно и водно контролиране би трябвало да утвърди най-късно до началото на декември.
Това пък ще даде зелена светлина за пускане на сегмента „ търговия в границите на деня “ на българска самостоятелна електроенергийна борса, оповестиха на полемика за либерализирането на енергийния пазар сред всички участници в пазара, проведена от „ Ютилити “.
В момента 10-12% от общата енергийна консумация в страната се търгува на борсата, а от 50% от силата, която се продава на свободния пазар, през борсата се търгуват 20%, съобщи зам.-енергийният министър Жеко Станков, представен от " Монитор ".
Досега на пазара „ Ден напред “ се следи постоянна наклонност на повишаване на цените на нашата борса, както и на районните цени на еленергията. За деветмесечието на 2017 по отношение на 2016 година има приблизително нарастване на цената на електрическата енергия на борсата с към 10 евро. Цените на българската борса се въздействат от цените на околните огромни тържища в Европа и от тези в района, изясни шефът на Българската самостоятелна електроенергийна борса Никола Габровски.
Влияние върху цената на тока на българската борса оказват и психични фактори като смяна в регулирането и така нататък Нелогичните нараствания на цената се получават от въздействие на близките пазари. Така на 18-19 септември нарастването е провокирано от внезапно повишаване на цените на тока в Румъния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР