Потребителите у нас обаче са с най-влошен интернет, когато са

...
Потребителите у нас обаче са с най-влошен интернет, когато са
Коментари Харесай

Българите с най-бързия мобилен интернет в Югоизточна Европа -

Потребителите у нас обаче са с най-влошен интернет, когато са в роуминг
Компанията Ookla, стояща зад най-популярния програмен продукт за премерване на интернет скоростта в другите мрежи Speedtest, показа с нас данни от последното си изследване, засягащо региона на Югоизточна Европа

Анализът, който можете да намерите на тук, включа междинните скорости на download за потребителите от страните в района, като забавно е сравнението с техните скорости когато са в роуминг.

Проучването е извършено измежду над 2,7 милиона консуматори. Те са единствено от тази част на Европа. Побрани са такива, употребяващи LTE мрежи. От Ookla споделят, че са засичали единствено консуматори, ползващи Android. Но поради огромния брой, това е задоволително представителна извадка.

 Българите  имат най-бързите скорости за мобилен интернет в района. Те обаче „ страдат “ най-вече когато пътуват в чужбина. Интернет скоростта им спада приблизително с цели 52%.

Словенците пък са единствените консуматори на мобилен интернет, които разполагат с по-качествена услуга когато пътуват. Въпреки че разликата е дребна – 7.6%.
Защо се получава това разминаване?
Скоростите на интернет в роуминг зависят от доста фактори. Но най-много от това по какъв начин е построена мрежата, в която сме „ посетители “, както и по какъв начин операторът приоритизира трафика на своите роуминг сътрудници, вследствие на предварителни договаряния.

 Този път в изследването на Speedtest взе участие и латентността – времето, належащо на пакетите данни да пропътуват от вашето устройство до най-близкия сървър и да се върнат, като тук българите в роуминг усещат също голяма разлика – 487%. Това, както можете да видите от таблицата, ни води на второ място.



Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР