Потребителите трябва да са с повишено внимание при закупуване на

...
Потребителите трябва да са с повишено внимание при закупуване на
Коментари Харесай

Пазаруването за Великден - кои са признаците за некачествени продукти

" Потребителите би трябвало да са с нараснало внимание при закупуване на хранителни артикули при идните . " Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна доктор Златина Димова, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) – Варна. Тя добави, че при избора си на месо би трябвало да се обръща внимание месото да бъде с добър външен тип без потъмняване, без ослизяване, с миризма типична за типа на месото, да се обръща внимание на метода на предпазване, при опакованите артикули да се обръща внимание на периода на валидност, температурния режим на предпазване, в случай че месото е замразено би трябвало да се съхранява в минусови хладилни уреди, в случай че е охладено - в плюсови хладилни уреди.
При яйцата би трябвало да се обръща внимание дали с всяко яйце е маркирано и дали е изписан номерът на животновъдния обект и метода на развъждане.
 Не целувайте иконите. Ето какви са препоръките на управляващите за Великден " Не целувайте иконите ". Ето какви са препоръките на управляващите за Великден
При ритуалите към Цветница и Великден да не се целуват иконите, предлагат здравните управляващи на Българската православна черква, Това...
„ При опакованите яйца би трябвало да се гледа етикета, период на валидност до 28 дни след снасянето, клас, единствено клас А могат да се оферират в комерсиална мрежа, да бъдат чисти, чели, без пукнатини.
би трябвало да се съхраняват в климатизирани пространства до 18 градуса температура. Боите за яйца също би трябвало да обръща внимание на етикета, периода на валидност, състава. Забранени за вложение в бои за яйца са Е127, Е123, Е160Б, Е173, Е180. Козунаците също в случай че са опаковани би трябвало да бъдат етикетирани в сходство с условията на правилник 1169, в случай че са подсладител би трябвало на етикета да е обозначено, че са с подсладител, в състава да бъдат всички съставки обозначени, може да се влага оцветител бета каротин Е 160 А “, обясни още доктор Димова.
По отношение на идния сезон шефът на ОДБХ – Варна съобщи, че към момента няма постъпили заявки за започване на активност на обекти ситуирани на територията на курортните комплекси.
„ Проверките в заведенията за публично хранене си правят и сега. Следи се за подготвяне и предложение на безвредна храна, хигиеничното положение на обектите, периоди на валидност на храните, условия на предпазване на храните, персонална хигиена на личния състав и съблюдаване на противоепидемичните ограничения “, сподели още доктор Златина Димова и добави, че все още не са установени несъответствия при осъществените инспекции.
 Бабините препоръки за най-лъщящите и красиви великденски яйца Бабините препоръки за най-лъщящите и красиви великденски яйца
Какво би бил Великден, в случай че липсваха тези панери, преливащи от шарени яйца?! Боядисването на великденските яйца е измежду обичаните забавле...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР