Потребителите трябва да бъдат информирани за , алергените и производителя

...
Потребителите трябва да бъдат информирани за , алергените и производителя
Коментари Харесай

Въвеждат етикет за срок на годност и на храните в ресторанта

Потребителите би трябвало да бъдат осведомени за, алергените и производителя или вносителя за всички храни. Това предписание ще важи даже за неопакованите и предлаганите от заведенията за хранене. Това планува нова разпоредба на земеделското министерство, написа.
Ако храната се употребява в заведение за публично хранене, данните за период на валидност и производител се дават при поискване от клиента. Ако ресторантът прави доставка за у дома, информацията би трябвало да е налична при приемането ѝ, написа още в наредбата.
 Можете да хапвате тези храни и след периода на валидност Можете да хапвате тези храни и след периода на валидност
При по-малотрайните храни е значимо да следите периодите на валидност, само че има и такива, при които те не са толкоз крайни. Не забравяйте, ч...
При продажба на неопаковани храни като кайма или сирене на буци в магазините алергените, периода на валидност и производителя би трябвало да бъдат посочени на етикет наоколо до самата храна. Предвижда се тези нови условия да влязат в действие в период от 3 месеца след публикуването на текстовете в “Държавен вестник ”.
Новата разпоредба изисква при етикетирането на храните наложително да се уточни маркировка, която разрешава идентифицирането на партидата. Тя се предхожда от буквата L с изключение на в случаите, когато тя е ясно различима от другите означения. В отчет от министър Десислава Танева до Министерския съвет написа, че наредбата се издава по новия закон за храните, който беше обнародван през юни. Тя анулира досегашната разпоредба за етикетирането и представянето на храните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР