Потребителите ще бъдат поставени в по-неизгодно положение и ще се

...
Потребителите ще бъдат поставени в по-неизгодно положение и ще се
Коментари Харесай

Телекомите с реакция след забраната Нинова

Потребителите ще бъдат сложени в по-неизгодно състояние и ще се наложи да заплащат по-високи цени, в случай че се приложи настояването на Комисията за защита на конкуренцията за индексиране поотделно за актуалната година и за 2022 година. Това показват от най-големия телеком у нас А1 в позиция, след оповестеното през днешния ден решение от вицепремиера Корнелия Нинова да се забрани със заповед плануваното и оповестено през вчерашния ден от А1 и Теленор повишение на месечните абонаментни таксите от началото на идната година.

" В интерес на потребителите сме решили индексацията с показателя за 2020 година да бъде действително отразена в месечните сметки на клиентите през първото тримесечие на 2022 година, дружно с индексацията за 2021 година По този метод ще бъде избегнато неудобството от две следващи промени в сметките. ", показват още от А1.  Като друго предимство на този метод от телекома означават и че месечните абонаментни такси ще бъдат индексирани на по-ниска база по отношение на индексацията в две разнообразни години и надлежно крайното нарастване ще бъде по-малко за клиентите.

От " Теленор " излязоха с коментар, че все още не са получили такава заповед и ще изчакат нейното връчване, с цел да обяват идващите си стъпки. От телекома допълват, че са предложили индексиране на таксите с инфлацията за 2020-а и 2021 година заради забележителното повишаване на разноски поради повишаването на ток, горива, разнообразни артикули и услуги. Изчисленията показвали, че предстоящото повдигане на таксите ще е до 5% и при множеството клиенти действително повишаването ще е единствено с към лев от горната страна. 

От Vivacom към този момент няма публично реакция, само че и не е заявявано досега желание за повдигане на таксите.

По-рано вицепремиерът Корнелия Нинова разгласи, че ще бъде издадена заповед, с която се не разрешава повдигането на таксите, защото това било нелоялна процедура. Това е умозаключение на Комисията за защита на конкуренцията след осъществен разбор.

Операторите възнамерявали да вдигнат цената вкупом, само че с инфлацията за две години - 2020 и 2021, изясни Нинова.

“Искаме да ги предупредим, че в случай че го създадат, ще използван всички механизми и законови ограничения, с които да не допуснем това. Те са няколко: налагане на санкция е най-малкото, тя е в размер от 1000 до 30 000 лв.. Но и второ, ще се обърнем към съда, с цел да желаяме, в случай че заповедта ни бъде обжалвана, да се приложи авансово осъществяване, т.е. да не се пристъпва към нарастване на цената ”, посочми Нинова.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР