Потребителите само в САЩ харчат шокиращите 15,2 милиарда долара всяка

...
Потребителите само в САЩ харчат шокиращите 15,2 милиарда долара всяка
Коментари Харесай

$15,2 млрд. се харчат за нежелани подаръци

Потребителите единствено в Съединени американски щати харчат шокиращите 15,2 милиарда $ всяка година за нежелани коледни дарове. 61% от интервюираните признават, че получават най-малко по един непотребен предмет на Рождество. Най-често връчваният нехаресван подарък се оказват облеклата (посочени от 43% от потребителите), артикули за дома (20%), козметика и парфюми (12%). Когато се снабдят с нежелателен артикул, 31% от хората го резервират, само че не го употребяват, още толкоз вземат решение да го дадат на другар, 20% - да го разменят, 7% го продават, а 4% го изхвърлят или връщат.

Тази година се чака купувачите в Съединени американски щати да похарчат за Коледа 1,3 трилиона $, а британците - $113 милиарда. Така Коледа се трансформира и в най-големия шопинг празник на годината.

Независимо от бюджета, който сте заделили за дарове за обичаните си хора по случай наближаващото Рождество Христово, е значимо да имате поради, че сегашната рецесия с дефицита на чипове визира производството на обичайно най-желаните компютри, таблети и игрови конзоли. Затова е най-добре да започнете да пазарувате за Коледа незабавно, с цел да сте сигурни, че ще съумеете да си осигурите подаръците, които сте си набелязали, а вашите другари и семейство ще харесат и няма да помислят да върнат или изхвърлят.

Наскоро Reddit разкри най-лошите измежду най-нежеланите дарове, получавани в миналото през празничния сезон. Списъкът включва пластмасови кутии за храна, употребена чаша, списание за диети и футболна топка, увита в зеле. Оказва се, че връчването на дарове в действителност е изкуство, което не всички владеят. Изследователите са открили, че приятелите и половинките купуват най-хубавите дарове, а лели, чичовци, баби и дядовци са отпред в листата на връчващите най-лошите дарове за Коледа.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР