Потребителите от поколението Z искат забавни и вълнуващи реклами, които

...
Потребителите от поколението Z искат забавни и вълнуващи реклами, които
Коментари Харесай

Променете тона на рекламите, поколението Z иска забава

Потребителите от поколението Z желаят занимателни и вълнуващи реклами, които да им оказват помощ да запълнят часовете, прекарани у дома, по време на пандемията. Това демонстрират данни на организацията за изследване на пазара Magid, представени от Marketing Dive.

Маркетолозите, чийто главен таргет са най-младите, могат да ги разсеят посредством внедряването на занимателни сюжети в информационните си акции. Други фактори, които биха желали да виждат те в рекламите, също са свързани със мощните чувства – това са романтиката, вълнението и уплахата.

Поколението Z се интересува и от методите, по които фирмите оказват помощ на другите в границите на рецесията. В допълнение изследване на Асоциацията на рекламните организации в Америка от средата на месец март демонстрира, че 63% от респондентите на възраст сред 18 и 24 години считат, че в тези условия чиновниците би трябвало да получат заплатен отпуск за времето, в което не са на работа.

Хората се уморяват от ден на ден от това да слушат за пандемията. Интересът към новините за новия ковид скочи в средата на март, а след това стартира да понижава, сочи платформата Taboola. Този симптом е знак за маркетолозите да трансформират тона на рекламите си, преминавайки към по-традиционно наличие, което към момента има поради проблемите на публичното здраве, до момента в който карантинните ограничения се отхлабват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР