Потребителите няма да могат да ги свалят от Google PlaystioreFacebook

...
Потребителите няма да могат да ги свалят от Google PlaystioreFacebook
Коментари Харесай

Новите Huawei телефони без достъп до Facebook приложения

Потребителите няма да могат да ги смъкват от Гугъл Playstiore

Фейсбук отстранява авансово конфигурираните си приложения от новите телефони на Huawei (илюстрация: CCO Public Domain)

Фейсбук към този момент не разрешава авансово инсталиране на своите приложения на телефони Huawei, заяви Ройтерс. Това е следващ удар за китайския софтуерен колос след влязлата в действие възбрана за закупуване на американски технологии, съставни елементи и програмен продукт.

Клиентите, които към този момент имат Huawei телефони, ще могат да употребяват приложенията на Фейсбук и да получават актуализации, прецизират от обществената мрежа. Но новите телефони на Huawei няма да имат авансово конфигурирани приложения Фейсбук, WhatsApp и Instagram.

Производителите на смарт телефони постоянно подписват бизнес покупко-продажби, с цел да конфигурират известни приложения като Фейсбук. Такива приложения, в това число Twitter и Booking.com, също са авансово конфигурирани на телефони Huawei на доста пазари по света. Twitter и Booking Holdings към този момент не са коментирали обстановката.

Ходът на Фейсбук понижава вероятностите за продажби на Huawei, чийто смарт телефон бизнес стана най-големият генератор на доходи за компанията през предходната година, задвижван от мощен напредък в Европа и Азия.

Гугъл заяни по-рано, че няма да дава Android програмен продукт за телефоните Huawei след август, когато изтича 90-дневното отсрочване, въведено от държавното управление на Съединени американски щати. Но Playstore и всички приложения на Гугъл ще продължат да се оферират за актуалните модели телефони на Huawei, в това число тези, които към момента не са доставени или създадени.
още по тематиката
Забраната на Фейсбук обаче се отнася за всеки телефон Huawei, който още не е напуснал фабриката, съгласно източник, осведомен с въпроса. Фейсбук отхвърля да разяснява от по кое време е в действие тази мярка.

През май Вашингтон забрани на американските компании да доставят технологии на Huawei. Съединените щати настояват, че Huawei е тясно обвързвана с китайското държавно управление и, че телекомуникационното съоръжение и други артикули на компанията могат да се употребяват като канал за шпионаж. Huawei отхвърля тези обвинявания.

Купувачите на сегашните модели телефони Huawei, които нямат авансово конфигуриран Фейсбук, към момента ще могат да го изтеглят от Гугъл Playstore. Бъдещите версии на Huawei телефони обаче няма да имат достъп до Гугъл Playstore и неговите приложения, в случай че държавното управление на Съединени американски щати не промени курса си.

По-рано Huawei съобщи, че е готова за дейностите на Съединени американски щати и даде обещание да се оправи с всевъзможни спънки. Но някои клиенти в магазините в Европа и Азия са споделили пред Ройтерс, че не са склонни да купуват телефони Huawei в изискванията на неустановеност, а анализаторите чакат внезапен спад в продажбите на смарт телефони с китайския бранд.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР