Потребителите на Windows 11 ще могат да разчитат на защита

...
Коментари Харесай

Windows 11 ще предупреждава за кражба на пароли


Потребителите на Windows 11 ще могат да разчитат на отбрана против кражба на пароли
(снимка: CC0 Public Domain)

Нов софтуерен инструмент на Microsoft оказва помощ на потребителите на Windows 11 да защитят от кражба своите пароли. Той се назовава Enhanced Phishing Protection и е ориентиран към попречване на фишинг офанзиви.
още по темата
Подобрената отбрана против фишинг, включена в актуализацията на Windows 11 22H2, предизвестява, в случай че консуматор се опита да вкара своите идентификационни данни в приложения или уеб страници, които системата смята за евентуално рискови. Защитата на паролите ще работи и против личните приложения на Microsoft.

Компанията прецизира, че инструментът е предопределен да защищава потребителите от опазване на пароли в приложения, които не са подобаващи за това, и да ги пази от хакери или измамници. Подозрителните стратегии и уеб запаси се откриват благодарение на платформата SmartScreen.

Защитата против фишинг в Windows 11 е задействана по дифолт, само че инструментът за предотвратяване на кражбата на пароли е деактивиран и потребителите ще би трябвало да го включат ръчно сами.

Актуализацията Windows 11 22H2, която се популяризира неотдавна, вкарва също функционалността Smart App Control. Тя управлява стартирането на софтуерни приложения, употребявайки модел с изкуствен интелект, обновен всекидневно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР