Потребителите на приложението Вайбър (Viber) в България ще имат възможност

...
Потребителите на приложението Вайбър (Viber) в България ще имат възможност
Коментари Харесай

Вайбър планира да въведе разплащания в България от 2024 г.

Потребителите на приложението " Вайбър " (Viber) в България ще имат опция да вършат разплащания през него от 2024 година Това споделя Офир Еял, основен изпълнителен шеф на " Ракутен Вайбър ", в изявление пред " Капитал ".

Представители на компанията нееднократно са намеквали, че повода към момента да няма такива разплащания тук е, че България още не е приела еврото, което оскъпява и усложнява процеса.

Самият Еял също акцентира този аргумент. Казва, че разплащания към този момент могат да се вършат от потребителите в Гърция, Германия, Кипър, Словакия, Словения, Литва и Естония. " Ще ви дам един жокер - всичките употребяват еврото. Което ни бави и да навлезем в България в този сегмент. Защото, когато въвеждате обмяна на валута или мултивалутни цифрови портфейли, става дума за повече регулации и е малко по-комплексно като задача. Искаме да го създадем по верния метод. Моите упования са да въведем тази услуга в България през 2024 година ", показва той.

Планът, който България не можа да извърши, е да одобри еврото таман от 2024 година Актуалният график планува това да стане от 2025 г.

Разказва и за други проекти на компанията, които да трансфорат приложението й в суперап. Дава образец с това, че в случай че човек търси да вземем за пример водопроводчик, да го напише не в " Google ", а във " Вайбър " и да откри най-високо оценената услуга най-близо до местоположението си.

Посочва, че този тип услуги към този момент са налични в Гърция и Филипините, където компанията има доста консуматори.

В бъдещите й проекти влиза също въвеждането на отбрана в чата против AI, което съпоставя с антивирусната отбрана на компютрите отпреди 30 години. " Така че във всеки диалог изкуственият разсъдък ще ви споделя дали разговаряте с изкуствен интелект. Защото даже и през днешния ден не сме сигурни дали не си приказваме с AI в избрани обстановки ", изяснява Еял. По думите му тази технология ще може да се употребява и против зловредни планове на други хора - дали някой не се пробва да измами, да копира кредитна карта да вземем за пример.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР