Потребителите на платените планове на Revolut вече ще могат да

...
Потребителите на платените планове на Revolut вече ще могат да
Коментари Харесай

Revolut вече предлага търговия и със злато

Потребителите на платените проекти на Revolut към този момент ще могат да търгуват и злато, оповестиха от компанията. Търговията ще бъде налична посредством новата функционалност Commodities за клиентите на проекти Metal и Premium, а английският финтех твърди, че всяка експозиция на злато, съхранявана от потребителите, е подкрепена от същинско, физическо злато, съхранено от благонадежден сътрудник на Revolut за подобен вид услуги.

Revolut предлага и функционалност за автоматизиран продан, при която потребителите могат да зададат избрана цена, на която да търгуват експозицията на злато, като компанията автоматизирано прави трансакцията, когато пазарната цена подхожда на авансово заложената. Експозицията на злато може да бъде трансферирана от един консуматор на Revolut към различен посредством приложението или да се трансформира мигновено в криптовалута, или пък в електронни пари за осъществяване на покупки.

" Достъпът до златото е най-новата стъпка, която предприехме, с цел да позволим на нашите клиенти да диверсифицират в допълнение портфолиото си. Подобно на вложението във фондовия пазар, мнозина се усещаха лимитирани откъм достъп до експозиции на злато, като им беше мъчно да схванат от кое място е редно да стартират. Ние се уверихме, че приемането на достъп до такава експозиция е допустимо най-лесно и евтино, като потребителите могат да търгуват с количествата, които избират. Нашата цел е да отворим нови финансови артикули за потребителите ни и да им дадем допустимо най-вече варианти, с цел да могат да икономисват, влагат и ръководят парите си по стремежи от тях метод, " сподели Иван Чалов, началник на планове със скъпоценни метали в Revolut.

Revolut разрешава и търговия с акции и криптовалути. За тези, които желаят да се впуснат в търговията на злато, от компанията напомнят, че за разлика от електронните пари, скъпият метал не е регламентиран във Англия от локалната Комисия за финансов контрол, нито пък е предпазен според наредбите за електронните пари.

В България потребителите доближиха 200 хиляди Бизнес потребителите са над 2 хиляди
 Revolut стана една от най-скъпите финтех компании в света
Revolut стана една от най-скъпите финтех компании в света

Тя набра нови $500 милиона, а оценката ѝ набъбна до $5,5 милиарда
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР