Потребителите на Huawei и Honor под Android може да се

...
Потребителите на Huawei и Honor под Android може да се
Коментари Харесай

Huawei и Honor могат да останат без Android актуализации


Потребителите на Huawei и Honor под Android може да се лишат от обновяванията на софтуера
(снимка: CC0 Public Domain)

Изтече лицензът, който позволяваше на американски компании да доставят акуализации на софтуера за устройствата на Huawei. Това значи, че в бъдеще Android смарт телефони и таблети Huawei и Honor, както и други артикули, в това число телекомуникационно съоръжение, могат да останат без обновявания, включително на сигурността .

Временният лиценз допускаше някои изключения от възбраната за съдействие на американските компании с Huawei, въведена от държавното управление на Съединени американски щати предходната година. Съгласно възбраната, американски компании не могат да доставят технологии на Huawei, само че устройствата на китайския производители продължиха да получават актуализации на софтуера и кръпки за сигурността, с помощта на краткотрайния лиценз.

Министерството на търговията на Съединени американски щати изясни този собствен ход с нуждата да се обезпечи гратисен интервал за някои американски телеком оператори, които употребяват съоръжение на Huawei в мрежите си. Това се отнасяше основно за дребни районни оператори, защото огромните телекоми или не използваха съоръжение на Huawei, или към този момент го бяха заменили.
още по тематиката
Министерството удостовери, че лицензът към този момент е изминал, като добави, че „ дава опция на потребителите и доставчиците на телекомуникационни услуги да продължат да взаимодействат със съществуващи мрежи и устройства, ускорявайки прехода към различни снабдители ”. Говорител на Huawei съобщи, представен от Вашингтон Пост, че компанията „ следи обстановката и прави оценка вероятните последствия ”.

Краят на лиценза също значи, че Гугъл към този момент няма да може да дава актуализации на софтуера за мобилни устройства Huawei, работещи под Android. Преди това, според упоменатия краткотраен лиценз, интернет компанията доставяше актуализации за Android и фирмените си услуги на устройства Huawei и Honor, които бяха пуснати преди влизането в действие на възбраната на държавното управление на Съединени американски щати от май 2019 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР