Потребителите на Facebook в САЩ, които са имали активен акаунт

...
Потребителите на Facebook в САЩ, които са имали активен акаунт
Коментари Харесай

Потребители на Facebook в САЩ могат да кандидатстват за дял от $725 млн.

Потребителите на Фейсбук в Съединени американски щати, които са имали деен акаунт в който и да е миг сред май 2007 година и декември 2022 година, към този момент могат да аплайват за приемане на дял от съглашението на компанията майка Meta за 725 милиона $, обвързвано със абсурда с Cambridge Analytica, оповестява CNN. 
През декември Meta се съгласи да заплати 725 млн. $ за споразумяване на дълготраен групов иск, в който Фейсбук е упрекната, чe е дала достъп на Cambridge Analytica и други трети страни до персонална информация на потребителите, без тяхното единодушие.
Съдебната борба стартира преди четири години, след интернационално неодобрение, последвало разкритието, че персоналната информация на цели 87 милиона консуматори на Фейсбук е получена от Cambridge Analytica, компания за разбор на данни, която работи по акцията на Тръмп.

Калифорнийският арбитър, който следи делото, даде авансово утвърждение на съглашението в края на предишния месец и потребителите на Фейсбук към този момент могат да аплайват за заплащане в брой като част от съглашението.
Формулярът за иск – който изисква няколко персонални данни и информация за акаунта на консуматор във Фейсбук – може да бъде запълнен онлайн или отпечатан и изпратен по пощата. Попълването на формуляра лишава единствено няколко минути. Той би трябвало да бъде изпратен до 25 август, с цел да бъде включен като част от съглашението.
Все още не е ясно на каква стойност ще бъде всяко заплащане. 
Окончателното чуване за утвърждение на съглашението е планувано за 7 септември. Плащанията по съглашението ще бъдат разпределени след утвърждението на съда, при изискване че няма обжалвания.
Мeta не признава никакви нарушавания в границите на съглашението, напомня CNN. " През последните три години ние преработихме метода си към отбраната на персоналните данни и въведохме цялостна стратегия за отбрана ", сподели в изказване компанията през декември, като добави, че съглашението " е в най-хубавия интерес на нашата общественост и акционерите ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР