Потребителите на Chrome вече имат по-сигурен начин за удостоверяване на

...
Коментари Харесай

Chrome вече поддържа удостоверяване без парола


Потребителите на Chrome към този момент имат по-сигурен метод за засвидетелствуване на достъпа
(снимка: CC0 Public Domain)

Б раузърът Chrome към този момент поддържа ключове за достъп – решение, предопределено да удостоверява достъпа на потребителите в разнообразни уеб запаси, без да им се постанова да запомнят и вкарват пароли . Ключовете за достъп работят в последната версия на Chrome за Windows 11, macOS и Android, заяви Гугъл.

Класическият механизъм за засвидетелствуване с логин и пароли може да не наподобява задоволително благонадежден: за ефикасна отбрана се предлага освен да се измислят дълги и комплицирани пароли, само че и да се употребяват мениджърски стратегии, които ги генерират и съхраняват.

Ключовете за достъп () оферират по-ефективна отбрана. Основната част от ключа е токен, който се съхранява на устройството на потребителя. Когато се направи поръчка за засвидетелствуване, токенът се свързва със съответния уебсайт или приложение, без да се изпраща ключова дума, която надлежно не може да бъде открадната.

За достъп до токена системата желае от потребителя да удостовери самоличността си, да вземем за пример благодарение на скенера за пръстови отпечатъци на мобилния телефон. По сходен метод този механизъм работи на компютър, като на доктрина разрешава на потребителите да се откажат от въвеждането на пароли за всеки уебсайт, който поддържа метода с токен.
още по темата
За да удостовери самоличността си, потребителят може да употребява приложението Windows Hello с опция за сканиране на разположение или пръстов отпечатък, а също и смарт телефон с сходни благоприятни условия или US
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР