Потребителите на Android ще могат по-удобно да споделят файлове между

...
Коментари Харесай

Google улеснява споделянето на файлове в Android


Потребителите на Android ще могат по-удобно да споделят файлове сред устройствата
(снимка: CC0 Public Domain)

Гугъл разгласи актуализация на функционалността за шерване Nearby Share за устройства с Android 6 и по-нови версии на мобилната платформа. Тя разрешава бързо прекачване на файлове от устройство на устройство, като се употребяват всички типове безжични интерфейси – в този момент процесът ще стане още по-лесен.

През идващите седмици потребителите на Android ще получат опция да трансферират наличие сред личните си устройства, свързани с един акаунт в Гугъл, без спомагателни стъпки за потвърждаване, оповестиха от разработчика.
още по темата
Функцията е налична на смарт телефони и таблети с Android, както и на устройства с Chrome OS. Междувременно Гугъл работи върху разширение на поддържаните софтуерни и хардуерни решения.

Функцията се назовава “Nearby Share ” заради спецификата си, т.е. за шерване на близки устройства, защото за предаване на файлове на огромни дистанции от смарт телефон на смарт телефон се употребяват други средства, най-вече интернет.

В случая се поддържа бързо, гратис безжично предаване на данни на разстояние от няколко метра, в това число с потребление на Bluetooth, Wi-Fi, NFC, UWB и WebRTC интерфейси – когато функционалността е задействана, автоматизирано се намират подобаващи варианти за изпращане на файлове.

Nearby Share разрешава шерване на наличие и с други хора – просто би трябвало да зададете подобаващите права за достъп в настройките на смарт телефона. За прекачване на файловете е належащо и приемащото устройство да е конфигурирано по същия метод.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР