Потребителите на Android бяха предупредени да изтрият пет приложения, заразени

...
Потребителите на Android бяха предупредени да изтрият пет приложения, заразени
Коментари Харесай

Важно за потребителите на Android: Изтрийте тези 5 приложения

Потребителите на Android бяха предизвестени да изтрият пет приложения, инфектирани със злоумишлен програмен продукт, а притежателите на Samsung Galaxy би трябвало да бъдат изключително нащрек.
 
Приложенията, изтеглени от Гугъл Play Store, крият изключително противен бъг, наименуван Anatsa, банков троян.
 
Този троянски кон е вирус, който е кадърен да прави дейности от името на жертвата, без тя даже да знае – в това число да тегли пари от банковата ви сметка.
 
Експерти от компания за сигурност, споделиха, че приложенията съставляват сериозна опасност за потребителите на Android – и по-конкретно тези със Samsung Galaxy
 
„ Злонамереният AccessibilityService беше приспособен да взаимодейства с потребителския интерфейс на устройства на Samsung, което значи, че единствено потребителите на Samsung са наранени, “ споделят те.

Изтрийте тези пет приложения в този момент
 
- Phone Cleaner – File Explorer
- PDF Viewer – File Explorer
- PDF читател – обзор и редактор (com.jumbodub.fileexplorerpdfviewer)
- Phone Cleaner: File Explorer
- PDF читател: файлов управител

Приложенията към този момент са отстранени от магазина, само че екипът по сигурността сподели, че даже и да сте ги изтеглили, отново може да сте изложени на риск и приканва потребителите на Android да ревизират устройствата си в този момент.
Говорител на Гугъл сподели: „ Всички приложения, разпознати в отчета, са отстранени от Гугъл Play. Потребителите на Android са автоматизирано предпазени против известни версии на този злотворен програмен продукт от Гугъл Play Protect, който е включен по дифолт на устройства с Android с услуги на Гугъл Play.
 
Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР