Потребителите могат да направят също толкова, колкото и регулаторите, за

...
Потребителите могат да направят също толкова, колкото и регулаторите, за
Коментари Харесай

Краят на дизеловите коли е близо

Потребителите могат да създадат също толкоз, колкото и регулаторите, с цел да насочат автомобилния бранш към ерата на електричеството, обрисувана от Tesla. Това разяснява европейският комисар по вътрешния пазар, индустрията, предприемачеството и дребните и междинните предприятия Елжбета Биенковска пред Bloomberg.

„ С дизеловите коли е свършено. Смятам, че след няколко години те изцяло ще изчезнат. Това е технология на предишното. Хората осъзнаха, че в никакъв случай няма да имаме изцяло чисти дизелови коли “, съобщи Биенковска.

Миналата седмица Европейски Съюз одобри корекция в разпоредбите за санкционирането на колите в блока. Европейска комисия си завоюва правото да глобява автопроизводителите с до 30 000 евро, в случай че колите не дават отговор на условията. Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия cъщo щe имa пpaвoтo дa извъpшвa пpeглeди и пpoвepĸи, зa дa ce yвepи в cпaзвaнeтo нa пpaвилaтa, дa изиcĸвa иззeмaнe нa aвтoмoбили в EC и дa нaлaгa aдминиcтpaтивни глoби.

Освен това Комисията и промишлеността ще подтикват производството на акумулатори за електрически коли в Европа, в това число посредством финансиране.

„ Искаме да забележим първите създадени в Европа акумулатори, само че също по този начин и цялата верига на цената. Това е план, който никоя страна от Европейски Съюз не може да си разреши сама “, добави Биенковска.

Биенковска също прикани редица европейски страни, изключително в Източна Европа, да изтеглят транспортните средства, които не дават отговор на стандартите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР