Потребителите днес теглят мобилни приложения основно от два магазина(снимка: CC0

...
Потребителите днес теглят мобилни приложения основно от два магазина(снимка: CC0
Коментари Харесай

Microsoft иска да разбие дуопола в мобилните приложения


Потребителите през днешния ден теглят мобилни приложения главно от два магазина
(снимка: CC0 Public Domain)

Светът на мобилните приложения се управлява сега от Apple App Store за iOS устройства и Гугъл Play Store за Android. Но Microsoft възнамерява да разбие този дуопол, като пусне личен магазин за мобилни приложения.

За да направи своя план конкурентоспособен, Microsoft ще разчита на регулации. Фил Спенсър, началник на подразделението за игри, съобщи неотдавна пред Financial Times, че Законът за цифровите пазари (DMA), който влиза в действие през 2024 година в Европейски Съюз, ще помогне на компанията да реализира упоритостта си за личен магазин за мобилни приложения.
още по темата
Като част от упоменатия закон, Apple и Гугъл ще би трябвало да дават на потребителите опция да изтеглят на своите устройства цифрово наличие от магазини на трети страни, отбелязва TechCrunch.

„ Искаме да предлагаме Xbox наличие от нас и нашите сътрудници на всеки екран, на който потребителите желаят да играят. Днес не можем да създадем това на мобилни устройства, само че желаеме да изградим екосистема, която считаме, че ще се появи, когато тези устройства станат отворени ”, споделя Фил Спенсър.

През последните няколко години Microsoft закупи доста студия за игри. Освен това софтуерният колос се пробва да завърши договорката по придобиване на Activision Blizzard. Ако успее, ще може да стъпи на мобилния пазар, като разгласява в своя магазин известни мобилни игри на Activision от рода на Call of Duty Mobile и Candy Crush Saga.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР