Потребителите дават изключително висока оценка за ВиК услугите в София,

...
Потребителите дават изключително висока оценка за ВиК услугите в София,
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: 92% от потребителите са доволни от ВиК услугите в София през 2022 г.

Потребителите дават извънредно висока оценка за ВиК услугите в София, демонстрира социологическо изследване на организация Алфа Рисърч. През 2022 година има растеж от два % на доволните консуматори от услугите на “Софийска вода ”, част от Веалия, като за параленост през 2021 година техният дял е бил 90%, а през 2019 година - 87 %.

“Наблюдаваме трайна наклонност за увеличение на каузи на клиентите, които са доста удовлетворени от услугите на “Софийска вода ”, част от Веолия. Това е най-важната и действителна оценка за нашата работа и демонстрира, че хората виждат и ценят непрекъснатите ни старания да подобряваме обслужването и качеството на услугите ни. 92 % удовлетворени клиенти са и безапелационна мотивация да продължаваме да вършим нещата все по-добре, все по-качествено, съвременно и професионално ”, разяснява Васил Тренев, изпълнителен шеф на Софийска вода, част от Веолия.

Компанията се подрежда преди всичко по обща задоволеност на клиентите измежду останалите снабдители на комунални услуги в столицата, което го прави и водещо в ютилити бранша в страната.
Трите най-важни индикатора за клиентите остават качество на водата, цената на услугите и строително-ремонтните действия. В трите посоки потребителите дават по-високи оценки спрямо минали интервали.

Най-сериозен растеж има в отношението и доверието към питейната водата. 85% от интервюираните дават позитивна оценка за качеството на питейната вода през 2022, което е с 5% повече от 2021 година Все по-голям става и броят на столичани, които избират да пият чешмяна вода. Ежедневно я употребяват 57% от потребителите, а за още 25 % тя е постоянен избор. Питейната вода в София е подобаваща за всекидневна приложимост даже и за бебета. В допълнение 96% от запитаните удостоверяват, че не са имали проблем с качеството на водата в дома си.

80% от участниците в изследването означават, че през последната година не са имали проблеми с водоснабдяването. А това е с 16% нагоре по отношение на предходната година, което демонстрира резистентност и надеждност на услугите. 84% от клиентите също не срещат проблеми и с канализационните услуги.

Все повече клиенти избират да подават и самоотчети. Тенденцията се увеличи внезапно по време на Ковид пандемията през миналите две години. През 2022 година 31% от респондентите избират да подават сами данните от водомерите си всеки месец. Процентът на избралите отдалечено отчитане също нараства с 3%, а цялостната задоволеност от отчитането на водомерите е 93%. Това се дължи и на новите благоприятни условия за самоотчет, които “Софийска вода ”, част от Веолия, обезпечи посредством уеб страницата и мобилното си приложение. Все повече консуматори залагат на цифровите услуги, предоставяни от “Софийска вода ”, част от Веолия. Например 48% от запитаните употребяват електронна фактура, което е с 16% повече от миналата 2021 година Все по-високо клиентите правят оценка качеството на обслужването и утвърждават връзката с тях.

Въпреки икономическата рецесия и инфлацията през последната година, респондентите слагат равнището на комплексната цена за ВиК услуги в границите от ниско до обикновено.

Социологическото изследване е представително. То е извършено през ноември 2022 година от самостоятелната социологическа организация Алфа Рисърч измежду 1000 столични поданици на възраст 18-60+, които персонално дават отговор за заплащането на сметките си за вода в семейството.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР