Потребители на кабелни телевизии в Югозападна България останаха без инетернет

...
Потребители на кабелни телевизии в Югозападна България останаха без инетернет
Коментари Харесай

ГДБОП спря интернета и телевизията в част от Югозападна България

Потребители на кабелни малките екрани в Югозападна България останаха без инетернет и телевизия след акция на ГДБОП против нарушение на авторското право в разнообразни краища на страната. Полицаите са иззели техника на оператори в Благоевград, Кюстендил, Сандански, Бургас и други градове. В резултат клиентите на локалните оператори там и в Кюстендил и Дупница остават без услуги. Освен елементарни консуматори, акцията засегна и общини, детски градини и банки.

Кабелните оператори разпространиха фотоси, на които се виждат изтърбушени офиси и изнесена техника.

Акцията на ГДБОП сътвори съвсем революционна обстановка, откакто в Гоце Делчев излязоха на митинг. В разнообразни групи в обществените мрежи консуматори недоволстват, че към този момент втори ден не им се дава услуга, за която са си платили. От националното съдружие на кабелните оператори оповестиха в петък, че страната се пробва да смачка бизнеса им и работи по поръчка. Самите наранени оператори споделиха, че към този момент не могат да възстановят услугата, тъй като цялата им техника е конфискувана.

Междувременно прокуратурата и Министерство на вътрешните работи дадоха конференция, на която оповестиха, че има голямо разминаване сред публично записаните консуматори на кабелни малките екрани и действително ползващите услугата. Според проверяващите става дума за към 700 хиляди клиенти, огромна част от които са в сивия бранш. Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че в случай че България не вземе ограничения против нарушаването на авторските права, щяла да бъде включена още веднъж в " черния лист " на Съединени американски щати - " Специален лист 301 ", откъдето е била изключена предходната година.

Оплакване от " тримата огромни "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР