Потребители и сервизи ще могат да ремонтират iPhone с оригинални

...
Потребители и сервизи ще могат да ремонтират iPhone с оригинални
Коментари Харесай

Apple разреши саморемонт на iPhone с използвани оригинални части


Потребители и сервизи ще могат да ремонтират iPhone с истински елементи втора ръка
(снимка: CC0 Public Domain)

Притежателите на айфони към този момент могат сами да поправят своите устройства с истински елементи втора ръка. Това е резултат от решение на Apple да разшири своите стратегии за самопоправяне и самостоятелни поправки на iPhone.

Промяната значи, че потребителите на iPhone към този момент могат сами да ремонтират своите смарт телефони и най-много с употребявани истински елементи. Това е първо по рода си решение за компанията и стъпка към по-устойчиво бъдеще за iPhone.

Досега ремонтите на iPhone разчитаха само на нови елементи. Всичко това обаче се трансформира с новия развой на Apple за „ калибриране на части ”. Според компанията, употребяваните елементи ще преминат през този развой при инсталиране в различен iPhone. И защото частта е истинска, тя ще работи безпроблемно.

Тази смяна отваря вратата на потребителите и самостоятелните сервизи за подмяна на дефектни съставни елементи с употребявани елементи от други iPhone устройства. Правилата на програмата ще влязат в действие тази есен, започвайки с „ определени модели iPhone ”.

Apple акцентира, че употребяваните истински елементи ще предложат „ цялостната функционалност и сигурност, обезпечени от истинското фабрично калибриране, тъкмо като новите истински елементи на Apple ”.

Компанията остава ангажирана и със „ сдвояването на части ” – развой, който ревизира достоверността на ремонтните елементи и събира жизненоважна информация за тях. Това подсигурява дискретност на потребителите, сигурност и сигурност на устройството.
още по темата
Преди това замяната на част на iPhone с такава от различен телефон причиняваше проблеми, защото частта оставаше „ сдвоена ” с истинското си устройство.

През последните две години екипите за разработка на Apple се концентрираха върху опцията за наново потребление даже на биометрични съставни елементи като Face ID и Touch ID датчици. Актуализацията от тази есен планува процесът на калибриране да се случва непосредствено на самото устройство, откакто употребяваната част бъде конфигурирана.

Освен това бъдещите айфони ще се проектират за поддръжка на употребявани биометрични датчици. Това отстрани нуждата клиентите и доставчиците на ремонтни услуги да дават серийния номер на устройството, когато поръчват елементи, като се изключи подмяната на логическата платка.

За да се пребори с потреблението на откраднати айфони за елементи, Apple уголемява обсега на функционалността Activation Lock и до обособени съставни елементи. Ако устройство в развой на ремонт открие поддържана част, произхождаща от различен iPhone с задействано заключване или режим на изгубено устройство, процесът на калибриране за тази част ще бъде стеснен при инсталиране.

И най-после, Apple акцентира неповторимата функционалност „ История на частите и обслужването ” в приложението „ Настройки ” на iPhone. Тази функционалност разрешава на притежателите на iPhone втора или трета ръка да получат достъп до изчерпателна история за ремонтите и заменените елементи.

Тази есен функционалността „ Историята на частите и обслужването ” ще бъде разширена, с цел да покаже дали дадена част е нова или употребена истинска част на Apple, осигурявайки още по-голяма бистрота за потребителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР