Системата за наблюдение на собствениците на жилища улавя „вбесяващо“ действие на сметосъбирачите: „Много от [това] е просто лъжа“

...
Потребител на Reddit е уловил момента, в който усилията им
Коментари Харесай

Потребител на Reddit е уловил момента, в който усилията им да следват местните правила за рециклиране са били пропилени не благодарение на действия на един местен събирач на отпадъци.

Redditor описа как техният град е поискал хартията и картонът да бъдат отделени от основната им колекция за рециклиране, но записите от камери за наблюдение в техния имот показват, че може би тяхното съответствие не е било оценено толкова високо както биха се надявали.

Камера засне видео на събирач на отпадъци, който просто събира цялата хартия и картон, които собственикът на къщата е сортирал за рециклиране, и ги хвърля в кофата за боклук с останалата част материал. След това поставиха всичко заедно в камиона.

Други потребители споделиха разочарованието си от усилията за рециклиране, които изглеждат напразни, в публикацията, която първоначално беше споделена в подредактирата Mildly Infuriating.

„За съжаление, голяма част от рециклирането е просто лъжа“, каза един Redditor. „Така често става“, добави друг.

Рециклирането изглежда като най-лесния начин да дадете своя принос, за да сведете до минимум количеството битови отпадъци, които отиват на депото. Съществуват различни правила за програмите за рециклиране в зависимост от това къде живеете, така че несъмнено е разочароващо, когато се опитвате да следвате указанията — но изглежда, че бележката не е достигнала до всички.

Според United States Environmental Агенцията за защита, хартията и картонът са най-често рециклираният материал, съставляващ 66,5% от 69-те милиона тона твърди битови отпадъци, които са били рециклирани през 2018 г.

Въпреки че видеото може да насърчи скептицизма към усилията, положени в рециклирането има осезаеми ползи, особено когато става дума за хартия и картон. В същия доклад на EPA се посочва подробно, че 46-те милиона тона от материала, който е бил рециклиран през 2018 г., са спестили 155 милиона метрични тона замърсяване с въглероден диоксид – приблизително същото като премахването на замърсяването от 42 милиона коли по пътищата за една година.

Въпреки че това не беше най-големият проблем, демонстриран от видеото, според един Redditor: „Повече съм разстроен от това къде е оставил кутията.“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за лесни съвети за Спестете повече, Хабете по-малко и помогнете на себе си като същевременно помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР