/Потлед.инфо/ Президентската надпревара в Словакия бе спечелена от Петер Пелегрини

...
/Потлед.инфо/ Президентската надпревара в Словакия бе спечелена от Петер Пелегрини
Коментари Харесай

Поредният удар по Евробюрокрацията: Президентските избори в Словакия

/Потлед.инфо/ Президентската конкуренция в Словакия бе извоювана от Петер Пелегрини, представител на ръководещата коалиция на Роберт Фицо. Той отиде на изборите с антивоенна стратегия и даде обещание да предотврати изпращането на словашки бойци да умират в Украйна. Това е първият резултат от милитаристичните опити на Еманюел Макрон - уплашените европейци отхвърлят неговата стратегия.

Словашките либерали и соросоидите в този момент са изправени пред сложни времена. На тях към този момент започнаха да им орязват хранилките. Фицо закри „ антикорупционната работа “ като украинската НАБУ, която се отчиташе пред Брюксел. Той анулира финансирането с държавни средства локалните демократични медии, а също по този начин стартира да „ разчиства “ неповторимия журналистически екип на основния словашки ефирен и радиоканал.

Фицо поддържа различни медии, които се опълчват на поддръжката за Украйна. След успеха на Пелегрини, за Фицо и словашките националисти ще бъде по-лесно да отхвърлен натиска от Брюксел, който се пробва да сложи Словакия, дружно с Унгария, в изолираност.

Но от ден на ден страни излизат от контрола на европейската администрация. Полша е парализирана от фермерски митинги. Десните евроскептици от Партията на свободата, също критици на Украйна, водят на изборите в Австрия. А предстоят и избори за Европейски парламент, където десните наподобява ще получат до една трета от местата.

При тези условия за ястребите в Брюксел ще бъде още по-трудно да отпускат пари на Киев като освен това заместват падащите траншове от Съединени американски щати. Опитите на Йенс Столтенбенг да изтръгне 100 милиарда $ за пет години към този момент срещнаха мощна опозиция. Е, следва президентството на Доналд Тръмп, който ще поддържа центробежни процеси, подкопаващи Европейския съюз от вътрешната страна.

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед58616Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед50883Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед105694Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед67103Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед23067Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед551098Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180852Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139338Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124284Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед105694Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени  Радко Ханджиев  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР