Потенциалното присъединяване на Украйна към НАТО може да доведе до

...
Потенциалното присъединяване на Украйна към НАТО може да доведе до
Коментари Харесай

Песков: Влизането на Украйна в НАТО може да доведе до териториален спор между Русия и Алианса

Потенциалното присъединение на Украйна към НАТО може да докара до териториален спор сред Русия и страна, която е част от Алианса. Това заяви пред публицисти прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„ Ние нямаме териториални разногласия нито с Финландия, нито с Швеция, само че в случай че Украйна стане член на НАТО, Русия ще има териториален спор с страна, която е част от Алианса “, цитира организацията думите на Песков.

Отговаряйки на въпрос за присъединението на Финландия и Швеция към НАТО, Песков означи, че влизането им в НАТО няма да ускори архитектурата на сигурността в Европа. Според него Москва деликатно следи този въпрос. „ Има съображение за доста изчерпателен разбор на вероятните последствия. Ние не мислим, или по-скоро не сме уверени, че влизането на Финландия и Швеция в НАТО по някакъв метод ще ускори и усъвършенства архитектурата на сигурността на нашия континент “, акцентира Песков.

„ Това е сериозен въпрос, това е въпрос, който ни тревожи и ние ще следим доста деликатно какви ще бъдат следствията от присъединението на Финландия и Швеция към НАТО на процедура във връзка с нашата сигурност, която би трябвало да бъде обезпечена по безусловно категоричен метод “, акцентира представителят на Кремъл.

Песков означи, че Москва „ деликатно записва “ изказванията на шведските управляващи, че страната има намерение да разпростира непознати военни бази и оръжейни системи на своя територия, в случай че се причисли към Алианса. „ Наблюдаваме доста деликатно и, несъмнено, проучваме обстановката по отношение на вероятностите за гарантиране на сигурността на страната ни “, добави Песков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР